BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: e36 320i sedan !!! problem z odpalaniem (spory wywód)
PostNapisane: 26 stycznia 2013, 12:24 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e36 320i
Siemaneczko wszystkim, mam problem z moją trzyszóstką:( mianowicie: jak są więlksze mrozy ok -10 to mam problem z odpalaniem. jak juz sie silnik rozgrzeje to nie ma w ogole problemu, nawet przy -20... opowiem troche o furce.
mam 320i z gazem sekwencyjnym (ponoć dość dobry model, chyba STAG ale nie pamietam dokladnych parametrow). zawsze gasze go na benzynie zeby nie bylo gazu w obiegu. Beemka jest z 11/1993 i generalnie nie ma z nia zadnych problemow po za tym odpalaniem:( wszystkie rzeczy staram sie w niej robic sam i po prostu nie wiem co moze byc z tym odpalaniem:( wczoraj wrocilem do domu o 22 i jak zaparkowalem furke tak stała do godziny 17 i juz nie odpalila:( mam mocny aku( wyciagniety z traffica:]) i na brak energii nie moze narzekać. przy mniejszych mrozach jak pomecze rozrusznik tak z 15 sekund to odpala - w pewnym momencie łapie obroty potem traci i znowu łapie aż zaskakuje. Ostatnie dwa odpalenia były z holu, troche sie namęczył ale zapalił. Czasami jak nawet mi odpali i zaczynam odsnieżać Bawarkę to jak za mało gazu dodam przy ruszaniu i mi zgaśnie to potrafi juz nie odpallić pare razy zdarzyło mi się że jak juz odpaliła to strasznie samochód mulił, gaz w podłodze a ledwo sie rozkręcał do 2500 obrotów... po rozgrzaniu silnika i po ponownym odpaleniu problem znikał. AAA i jeszcze jedno, czasami jak dojeżdżam do skrzyżowania i wrzucam na luz to mi obroty potrafią spaść do 500-400 na minute i gaśnie

Ma ktoś koncepcję na pomoc ??
Czekam na odpowiedź pozdrówa

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: e36 320i sedan !!! problem z odpalaniem (spory wywód)
PostNapisane: 26 stycznia 2013, 14:06 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
przyczyn może być sporo
za niskie ciśnienie paliwa
uszkodzony czujnik temperatury
czujnik wałka rozrządu,itp
podłącz auto do kompa

PostNapisane: 26 stycznia 2013, 15:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=320
najpierw sprawdź błędy na kompie.

PostNapisane: 26 stycznia 2013, 15:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: F31 320 ED
Kod silnika: N47T
Czujnik wału i wałka rozrzadu obstawiam mur beton, przeważnie tak jest miałem podobny problem rok temu , okazał się czujnik położenia wałków rozrzadu, i tu odrazu ci mówię jeżeli masz koma bosh to kupujesz ori czujnik bosh, jeżeli Siemens jak w moim przypadku czujnik Siemensa, inne żadne podróby nawet nie próbuj zakładać bo nic z tego nie będzie, bmw nie lubi podrób w osprzęcie. :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1