BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e32] Prośba o wycene , opinie
PostNapisane: 6 lutego 2013, 22:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34 525i
Witam , przymierzam się do kupna bardziej klasycznej bawarki seri 5-7 silnik m50 m60, szukam auta w manualu B+G i z klimatyzacją jako koniecznym wyposażeniem . Reasumując budżet 10 tyś i o to co znalazłem :

http://otomoto.pl/bmw-730-skory-alu-16- ... 35593.html
Jeszcze nie dzwoniłem do właściciela ale mam pytanie do znających temat e32 . Czy zakładając sprawny silnik i przeróbkę gazu na sekwencje (zakładam że ma zwykłe lpg) dam radę doprowadzić auto do dobrego stanu w 3 tyś zł zakup + 7 tyś remont+przeróbka na sekwecję ? Oczywiście mam świadomość że telepatycznie nikt 7 nie prześwietli i kosztorysu mi nie prześle ale tak mniej wiecej :)

http://otomoto.pl/bmw-525-sekwencja-sta ... 08748.html
Dzwoniłem do właściciela i stan idealny to nie jest , nie wypytując o szczegóły a tylko "grożąc" dokładnymi oględzinami dowiedziałem się że nie działa klimatyzacja :kwasny: Co sądzicie o tej piątce ?

Jeśli to istotne to mam trochę doświadczenia i większość napraw swoich ex czyli e36 2xe39 wykonywałem sam pond to dysponuje interfejsem diagnostycznym .

p.s rzadko zaglądam na forum więc jeśli złamałem regulamin tym postem to :wstyd:

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e32] Prośba o wycene , opinie
PostNapisane: 7 lutego 2013, 19:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
Jeeet napisał(a):
http://otomoto.pl/bmw-730-skory-alu-16- ... 35593.html
Jeszcze nie dzwoniłem do właściciela ale mam pytanie do znających temat e32 . Czy zakładając sprawny silnik i przeróbkę gazu na sekwencje (zakładam że ma zwykłe lpg) dam radę doprowadzić auto do dobrego stanu w 3 tyś zł zakup + 7 tyś remont+przeróbka na sekwecję ? Oczywiście mam świadomość że telepatycznie nikt 7 nie prześwietli i kosztorysu mi nie prześle ale tak mniej wiecej

7er już nie ma na oto a co do pytania hm.... nie nie jesteś wstanie ogarnąć auta i LPG w tych pieniądzach aby to miało ręce i nogi i działało jak trzeba.
Jeeet napisał(a):
http://otomoto.pl/bmw-525-sekwencja-sta ... 08748.html
Dzwoniłem do właściciela i stan idealny to nie jest , nie wypytując o szczegóły a tylko "grożąc" dokładnymi oględzinami dowiedziałem się że nie działa klimatyzacja Co sądzicie o tej piątce ?

piątka jak piątka w opisie po prostu LALA!!! lecz wszystko w bd stanie a po telefonie już kupy wychodzą typu klima not working co to będzie przy oględzinach. ja z tej dwójki i tak stawiałbym na 5er bo na pewno zejdzie z ceny ;) gaz już ma więc reszte funduszu można wydać na jakieś inne graty potrzebne aby było SI! ;)

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 7 lutego 2013, 19:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
7er juz zniknela, wiec pewnie sprzedana. 5er wyglada ladnie, szkoda ze nie ma fotek wnetrza. Co do gazu, to jak znam zycie i takie instalki "z gornej polki", to do wymiany reduktor i wtryski oraz poprawienie montazu. Na duzy plus auta jest fakt, ze jest nie zwiesniaczone. Nigdzie tez nie dopatrzylem sie tego "gwarantowanego przebiegu", ale auto na gaz to raczej powyzej 20 tys w roku robi.

PostNapisane: 7 lutego 2013, 21:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34 525i
7er była w cenie silnika i skrzyni a miała jeszcze ładną skórę kurde na części by się ją opłacało wziąć . A tak w ogóle to od 2-3 miesięcy obserwuje rynek i zauważyłem jedną prawidłowość a mianowicie jak auto jest naprawde OK :ok: to znika szybciej niżeli ja organizuje po nie wyjazd :mur: . Jak to mawiał wieszcz kukiz "życie kurewskie" .

p.s ta piątka z linku faktycznie może okazać się czarodziejska pomijając kłamstwo w ogłoszeniu po prostu już długo wisi .

p.s 2 Kaczor twój " kaczorek " z zdjęcia jest do sprzedania ?

PostNapisane: 9 lutego 2013, 15:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
Jeeet napisał(a):
p.s 2 Kaczor twój " kaczorek " z zdjęcia jest do sprzedania ?

wiśnia raczej ma u mnie dłuższą odsiadkę bez możliwości zwolnienia warunkowego :hyhy:

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1