Bobby Vintage napisał(a):
Od dłuższego czasu borykałem się z drżeniem a później wibracjami silnika. Były one wyczuwalne na postoju - drżenie drążka zmiany biegów a w późniejszej fazie wyraźnie wyczuwalne wibracje w okolicach 900 i 1800 obrotów na postoju i podczas jazdy. Występowały one również podczas hamownia silnikiem co wykluczało awarię elektroniczną czy też układu paliwowo/gazowego. Stare koło dwumasowe zostało zdjęte i sprawdzone w zakładzie który stwierdził że wszystko z nim OK, brak oznak luzu. Zakupiłem używkę plus nowe sprzęgło Sachsa i po wymianie nie zmieniło się dokładnie nic, te same wibracje w tym samym zakresie obrotów.
Dzisiaj koło dwumasowe zostało wymienione na nowe LUK`a i wszelkie wibracje zniknęły

Straciłem na poszukiwania usterki ponad tysiaka

ale może ktoś inny zaoszczędzi i nie będzie wyrzucał pieniędzy w błoto na podpinanie pod kompa, wymianę poduszek silnika czy kupowanie używanego koła dwumasowego od jakiegoś z.jebanego pe.dała z forum który zarzeka się że wszystko z kołem było OK, oby ci h.uju ręka uschła.
Super, że udało Ci się zażegnać problem wibrowania to i ja się do roboty biorę a poniedziałek będę kupować części i auto od razu do mechanika odstawiam jak tylko znajdę czas

A można wiedziec ile dałeś za nowe koło dwumasowe LUK'a?