BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] zawieszenie
PostNapisane: 31 października 2007, 21:16 
Pierwsze kroki

Witam - mam bmw e36 coupe z 93 i zastanawiam się nad włożeniem jakiegoś sportowego zawieszenia. Nie zależy mi na dużym posadzeniu jej na glebę ale mam koła 16" i chciałbym żeby to się jakoś komponowało. Nie chciał bym stracić za dużo na komforcie i zrobić z niej taczki ponieważ dobrze wiemy jakie są nasze polskie drogi. Jeśli ktoś ma takie autko i może coś ciekawego doradzić to dziękuje z góry ;) pozdrowionka

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2007, 21:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Chcesz ją mocna posadzić na glebe i nie stracić za dużo na komforcie !! - nierealne !!! - jak sam dobrze zauważyłeś na naszych polskich drogach

ale jak mam coś doradzić to
Kup jakiś dobry gwint np. Weitec, Supersport

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2007, 22:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
ANDREW E36
Cytuj:
robertcarlos
PostWysłany: Dzisiaj 22:16 Temat postu: [E36] zawieszenie
Witam - mam bmw e36 coupe z 93 i zastanawiam się nad włożeniem jakiegoś sportowego zawieszenia. Nie zależy mi na dużym posadzeniu jej na glebę ale mam koła 16" i chciałbym żeby to się jakoś komponowało. Nie chciał bym stracić za dużo na komforcie i zrobić z niej taczki ponieważ dobrze wiemy jakie są nasze polskie drogi. Jeśli ktoś ma takie autko i może coś ciekawego doradzić to dziękuje z góry ;) pozdrowionka

On nie chce posadzić jej Bóg wie jak na glebe.Zapytaj się Rorafalkiego on zakładał kit eibacha bodajże i ma niewielkie obniżenie,dużo lepsze trzymanie a komfort nie ucierpiał.A i wydatek niewygórowany. ;) :)

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=127 ... 4d03599ff4

Tak to był Eibach prokit. :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2007, 23:15 
Częsty bywalec

Garaż: 320d
Witam kolege
Ja mam zawias FK na pełnym gwincie z pełna regulacaja wysokosci i twardosci tylne amortyzatory Koni Jezdzi sie extra w zalenosci od zestrojenia mozna posadzic na glebe ale w tym wypadku musowo zwiekszyc twardosc (no chyba ze kogos stac na wymiane opon)Jak by co moge go odpsrzedac kosztował 1100euro posiadam rachunki odddam za 750 euro ma ponad rok i nie wykazuje sladow zurzycia Auto jezdzi po autostradach.PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2007, 00:30 
Pierwsze kroki

Ja mam w mojej E36 sprężynki Eibacha Pro - Kit - 30mm na amorkach Bilsteina i wydaje mi sie to idealnym rozwiązaniem. Trzyma sie jak gokart, ładnie obnizona i do tego komfort jazdy jest przyzwoity.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1