BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 07:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Dziwna pompa wspomagania ?
PostNapisane: 12 września 2015, 23:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B20
Witam wszystkich Furmanowiczów. Posiadam Bmw e36 m52b20 od dwóch miesięcy i już klękła mi pompa wspomagania... próbowałem ją reanimowac ale nie poskutkowalo, więc przyszła pora na zakup innej i teraz właśnie zaczęły sie schody. Bo nie wiem jaka tam powinna siedzieć pompa. A mianowicie chyba mam jakieś kombinacje alpejskie, ponieważ pompe mam 130bar od Vw lub Audi ( tabliczka znamionowa ) a znalazlem 90bar do 1.6 i 1.8 no i 110bar od 2.0 w zwyż o ile się nie mylę, pojeździłem trochę po sklepach, szrotach, warsztatach i nie spotkałem takiej pompy jaka mam aktualnie zamontowaną w Bmw, bo tamte mają inną łapę do bloku silnika już nie wiem czy takie były pompy i szukać takiej jaką mam zamontowana... bo chciałbym mieć wszystko jak powinno byc a nie wiem czy to wymysły poprzedniego właściciela czy serio taka ma być. Czy ktoś może wie o co chodzi ? Tak w ogóle przypuszczam, że to jest dieslowska pompa, którą ktoś włożył bo mial pod ręka i pasowała. A wiadomo nie przystosowana jest do obrotów benzyny. Jeśli ktoś mógłby wstawić zdjęcie jaką ma w swojej 2.0 byłbym wdzięczny.

Ps. A tak na marginesie to żeby wrzucić zdjęcie trzeba najpierw wstawić je na internet ? Bo zrobiłem zdjęcia tej mojej z góry po ściągnięciu filtra.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] Dziwna pompa wspomagania ?
PostNapisane: 13 września 2015, 05:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Wrzuć zdjecia na hosting np. www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_ (nie trzeba sie rejestrować).

PostNapisane: 13 września 2015, 06:03 
Pierwsze kroki

http://allegro.pl/pompa-wspomagania-audi-vw-4f0145155a-130-bar-i5055683979.html#thumb/1

O taką mam zamontowaną... wrzucę zaraz na ta strone

PostNapisane: 13 września 2015, 06:17 
Pierwsze kroki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
O tak to wygląda... a jeszcze z innej beczki lubi olej puszczać przez korek filtra oleju ?

PostNapisane: 13 września 2015, 07:53 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43
Garaż: włsny
pompa byle miala uszy do mocowania bedzie nawet jezeli da rade ja zamontowac cisnienie i tak jest regulowane przez zawor w pompie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1