BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Kupno E36 IS-a. Kilka pytan ....
PostNapisane: 13 listopada 2007, 15:57 
Forumowicz

Witam. Wiem ze juz pytałem ale chce sie dowiedziec cos wiecej . Tzn. Po zimie planuje kupic e36 coupe z silnikiem 1.9 IS m44 rok produkcji 1996 miesiac 02 , wyposarzenie : Klimatronik, elektryka pełna, wspomaganie, 2 poduchy , podłokietniik , i tam inne podstawowe rzeczy. Jest to auto mojego kuzyna ktory je sam sprowadził ma przebieg 175 tys ale silnik chodzi jak nowka, jest w bdb stanie wrecz idealnym, zawieszenie wszystko OK , wymienił teraz tarcze i klocki na nowe ATE , jest zadbana i wszystko działą. Felgi 17 " , na zime teraz kupił felgi stalowe i nowe klebery za 1400 zl .

Teraz kilka pytan.

1.Kuzyn chce za nią 15 tys ... Opłaca sie??
2.Czy sekwecyjna instalacja gazowa dobrze sie spisuje w tych modelach??
3.I jak jest z czesciami?? chodzi mi głownie o ceny, posiadam e36 sedan 1.8i z 1991 roku i mniej wiecej znam ceny, czy do ISa sa droższe??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Kupno E36 IS-a. Kilka pytan ....
PostNapisane: 13 listopada 2007, 16:14 
Zacna persona forum

greengos napisał(a):
Witam. Wiem ze juz pytałem ale chce sie dowiedziec cos wiecej . Tzn. Po zimie planuje kupic e36 coupe z silnikiem 1.9 IS m44 rok produkcji 1996 miesiac 02 , wyposarzenie : Klimatronik, elektryka pełna, wspomaganie, 2 poduchy , podłokietniik , i tam inne podstawowe rzeczy. Jest to auto mojego kuzyna ktory je sam sprowadził ma przebieg 175 tys ale silnik chodzi jak nowka, jest w bdb stanie wrecz idealnym, zawieszenie wszystko OK , wymienił teraz tarcze i klocki na nowe ATE , jest zadbana i wszystko działą. Felgi 17 " , na zime teraz kupił felgi stalowe i nowe klebery za 1400 zl .

Teraz kilka pytan.

3.I jak jest z czesciami?? chodzi mi głownie o ceny, posiadam e36 sedan 1.8i z 1991 roku i mniej wiecej znam ceny, czy do ISa sa droższe??

Sporo... kolega IT z forum ma moim zdaniem najładniejsze E36 IS`a właśnie full m-pakiet i reszta jak u ciebie kupił za 15tyś ale już jakiś czas temu w komisie gdzie na ogół jest drożej.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 16:24 
Forumowicz

Moje BMW: seat
Cytuj:

To dobra a nawet b.dobra cena
greengos napisał(a):

poprawnie założona tak
Cytuj:

dokładnych róznic w cenach nie znam ale jesli jest roznica nawet, to nieopłaca sie rezygnować i użerać z małym silnikiem tylko dlatego że np.klocki pare zloty tansze

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 17:11 
Forumowicz

Ta nie ma M-pakietu . Ogladałem bmw IT i jest kozacka, rozni sie rocznikiem i klima , ale ma za to kozak kolor lampy i wogole jest ładna :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2007, 18:15 
Forumowicz

Cena wg. mnie bardzo ok.Sekwencja dobrze zalozona spisuje sie swietnie.Sam posiadam.Zaplacilem 2600zł i bardzo polcecam.Stag 300 sie nazywa jesli by Cie to interesowało.Co do czesci no to wymienialem ostatnio amortyzatory z przodu i zaplacilem 480 zl tylko ze mam zawieszenie m-technic.Wymienialem rowniez sprzeglo z dociskiem i jest to wydatek okolo 400-500 zl .Spalanie na gazie 10l na trasie 12 na miescie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2007, 11:02 
Forumowicz

Dzieki za info dotyczace gazu...Zastanawia mnie tylko jeszce jedno. Na przednich błotnikach sa kierunki takie jak w mojej e 36 z 91 roku. troche dziwne??

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2007, 00:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 540i manual
Kod silnika: m62b44
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95975
witam,mam sekwencje w m44 juz 4 miechy i jak narazie spisuje sie bez zarzutu :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1