Jestem w trakcie dopieszczania mojego nowego nabytku E36 coupe 320i 92'
Troszkę już porobiłem ale natknąłem się na kilka niejasności.
Po pierwsze jutro jade na wymianie oleju i filtru i nie za bardzo wiem co w nią wlać
Filtr kopiłem w ASO bo był dziwnie tani a chyba bubli nie sprzedają 25zl. Natomiast zastanawiam się nad olejem, nie wiem jaki był dotychczas lany wiec mysle nad Castrolem magnatec 10w40 lub shell helix 10w40 co wy na to? Który wybrać a może coś innego ?
Druga sprawa ja wymontować środkową kratkę nawiewu (ten trójkącik), nie chce nic urwać.
Trzecia, gdzie jest mocowany i do czego termometr temp. zew. wiem ze gdzieś w okolicy lewego koła ale nie potrafię znaleźć mu tam pasującego miejsca i narazie dynda sobie:)
Czwarta nie potrafię również znaleźć miejsca mocowania drugiego czujnika temperatury podgrzewania spryskiwaczy. On z kolei jest z prawej strony.
Piąta i narazie ostatnia to nie za bardzo wiem jak wymienić drugi filtr przeciwpyłkowy (wersja bez klimy filtry stożkowe) z lewej strony (patrząc na maskę od przodu) się udało ale do tego z prawej strony nie ma wcale dojścia bo blokuje je mechanizm wycieraczek. Ma ktoś jakiś pomysł ? Poniżej załączam zdjęcie komory podszybia.