Witam serdecznie wszystkich.
Mam taki o to problem...otoz niedawno po tym jak pare razy bylo czuc benzyna w samochodzie wymianilem wezyki (te gumowe) ktore lacza listwe wtryskowa z metalowymi rurkami prowadzacymi paliwo po silniku(mowie o tych krociutkich wezykach pod kolektorem ssacym)Po wymianie juz sie ucieszylem ze wszystko jest oki...nawet stary wezyk ktory zmienilem byl bardzo popekany i myslalem ze to jego wina wiec wszystko juz bedzie oki i ze juz nie poczuje zapachu benzyny w kabinie...a tu zonk
Dzisiaj zapalam samochod i czuje znowu zapach...po wjechaniu do garazu otwieram maske i co widze...otoz 3(stojac przodem do samochodu) wtryskiwacz wyraznie jest mokry.
Nie wiem czy dobrze mysle ale to chyba on jest powodem tego zapachy...prawda??
I tutaj moje pytania
1.Na jakiej zasadzie dokupic mozna wtryski....mozna pojedynczo czy trzeba cala listwe odrazu??
2.Czy przy kupowaniu wystarczy jak podam marke oraz model samochodu,pojemnosc silnika,model silnika i rok produkcji...czy musze podawac numery wtruku a co za tym idzie wyciagnac go wczesniej a pozniej gnac do sklepu po nowy??
3Ile moze kosztowac nowy??
4.Czy srednio znajacy sie na mechanice czlowiek bedzie w stanie sam sobie wymienic ow wtryskiwacz??
Dodam jeszcze ze chodzi o samochod BMW E36 z silnikeim 1.6 M40 z 93 roku.
Pozdrawiam serdecznie dziekujac za wszystkie odpowiedzi.
Łukasz