BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E32] Centralny zamek
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, 19:06 
Pierwsze kroki

Witam mam taki problem w mojej 730stce 89r. od paru dni niemoge zamknąć auta z pilota centralny zamek zamyka się i po chwili otwiera lub zamyka i otwiera 2-3 razy alarm fabryczny niema żadnych udziwnień. Gdy już zamknie się to nie na długo bo po paru minutach i tak się otwiera lub po 2-3 godzinach syrenka nie zawsze sie włancza. Sprawdziłem ster. komfortu przelutowałem bo miałem podejżenie o zimny lut i nic to samo. co to może być pomóżcie bo niemam już koncepcji.Dziękuje z góry

PS. wiem że odgrzewam temat ale jusz niewiem co z tym zrobic a elektryk nic nie znalazł

Ostatnio edytowano 8 maja 2008, 01:32 przez orzechopcja, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 08:00 
Pierwsze kroki

Witam! Ja mialam taka sama sytuacje z zamkiem centralnym, podpowiedziano mi zmiane pilota od alarmu i pomoglo na 2 dni. W rezultacie pojechalam wymienic alarm na nowy i wszystko jest oki :ok: Byc moze jest u Ciebie ta sama sytuacja, sprawdz moze alarm? Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 20:09 
Pierwsze kroki

A gdzie jest ten sterownik i który to jest od tego alarmu fabrycznego bo niewiem jest ich kilka i jak wyciągne jaki kolwiek to niedziałają też szyby więc który kąkretnie??? A teraz od paru dni zaskakuje za 2 razem bo za 1 odrazu się otwiera i jest ok ale nadal mam wątpliwości :( a odłączyłem całkiem wtyczke od siłownika w bahażniku :(

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 20:32 
Pierwsze kroki

Hej, ja do tych sterownikow sie nie ruszalam,silownik w bagazniku tez mi nie chodzil wydaje mi sie jednak z opisu , ze problem masz z alarmem; identycznie bylo u mnie. Czasami pomagalo wyjecie i ponowne wsadzenie bezpiecznika glownego od alarmu, ktory jest pod maska. Jednak nie obylo sie bez zakladu mechanicznego i wymiany calego alarmu, inaczej bedziesz robil i tylko podziala na chwilke. Podjedz do sprawdzonego mechanika a bedzie jak rekal odjal. Pozdrawiam :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1