BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 07:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] M20B20 Problemy z pracą silnika
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 17:37 
Pierwsze kroki

Witam!

posiadam E30 M20B20 od jakiegos czasu mam prawdopodobnie przerwy w pracy jedego z cylindrów gdyz silnik przestał rowno chodzic, i slychac momentami jakby jeden w jednym z cylinrow nie bylo spalane paliwo, takie rownomierne przerwy. dodam do tego ze jak sie porzadnie nagrzeje to mam rowniez problemy z odpalaniem. (musze dosyc dlugo krecic). wymieniłem przewody, świece. kopułka i palec wygladają OK. Mozliwe ze mam cos z elektoniką? i jakiś magik elektryk byłby w stanie zmienic mi ustawienia w kompie tak aby bylo OK czy jest to nie wykonalne w tym modelu?

Na wolnych obrotach mam jakies 500 -600 obrotów a wczesniej rowniótko stało ok 850.

Na kompie wyświetla mi błąd sondy lamdba jednak sonde mam juz 3 w tym miesiącu i to nic nie pomaga- probowalem z sonda wykreconą od kumpla z E30 325 i tez nic.

Byłbym wdzięczny za pomoc bo juz zupełnie nie wiem co mam z tym fantem robic.

Dzieki z gory za pomoc.

Cytuj:
[E30] M20B20 problemy z pracą silnika POMOCY

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 11 czerwca 2008, 22:26 przez karool_86, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 20:03 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Witam w klubie, mam podobny problem. Już mnie cholera bierze. Wymieniłem kopułkę, palec, lambdę, regulator ciśnienia paliwa (wszystko nowe), przepływkę, silnik krokowy, czujnik położenia przepustnicy (używane) i jak się wku...rzę, to spuszczę ten szajs do stawu.
PS. Co się tyczy u Ciebie tego odpalania ciężkiego - takie są objawy uszkodzonego regulatora ciśnienia paliwa.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 20:09 
Pierwsze kroki

Kurcze dosyc słabe pocieszenie HEH, no ale coz ja sie narazie nie zamierzam poddac, mam nadzieje ze to cos moze z elektroniką, moze ktoś bedzie wiedzial w czym rzecz, i mam nadzieje ze ktos nam bedzie w stanie pomoc. Jestem z WRO ewentualnie moze ktos zna jakiegos dobrego mechanika.

PS. jak wyczaje co jest w mojej dam znac, piszcie jezeli cos podejrzewacie,

dzieki!

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 20:11 
Pierwsze kroki

AHA! gdzie moge dostac takie regulator ciśnienia paliwa? i jakie koszty zwiazane z tym, no i gdzie to sie znajduje w aucie, dzieki za odp.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 20:47 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Najlepiej w ASO, oryginalny (produkcji BOSCH), ok. 400 zł. Jest umieszczony przy kolektorze ssącym, z przodu, na listwie wtryskowej.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 14 czerwca 2008, 23:32 
Pierwsze kroki

kolego ja mam takie coś czego szukasz wyciągąłem ze swojego auta bo zmieniałem listwe wtryskową i zamieniłem calość regulator działa w 100% dzwoń 79346749. moge pogonić

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1