BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Jak otworzyć drzwi ?
PostNapisane: 2 sierpnia 2008, 15:40 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328 sedan
Kod silnika: M52B28
Witam,

Mam problem z otworzeniem drzwi pasazera. Za nic nie da sie ich otworzyc zarowno z zewnatrz jak i od wewnatrz :kwasny: Dzisiaj zdjalem boczek przy zamknietych drzwiach...oczywiscie bez polamania kilku spinek sie nie obylo :kwasny: ale nic nie udalo mi sie zrobic. Nie ma dojscia do zamka , tak zebym mogl za cos pociagnac i drzwi by odskoczyly. Rygielek natomiast chodzi prawidlowo. Jak je otworzyc i co to moze byc.

Cytuj:
[model???] Jak otworzyc drzwi e36. Pomocy!

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 5 sierpnia 2008, 22:07 przez jamadamek1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 09:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Miałem cos w podobie tylko ze dalo sie otworzyc za 10-tm razem szarpania za klamke ... przeszlo po wcisnieciu wd w zamek, po otwarciu sprerzone powietrze dla wydmuchania syfu i bialy smar dla zabezpieczenia

Tytuł: re
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 17:44 
Forumowicz

Mysle ze to nie bedzie to o czym mowisz :( Klamka od srodka chodzi normalnie natomiast ta od zewnatrz pozostaje w gorze. Moze wam cos podpowie: juz wczesniej mialem problem z tymi drzwiami i aby je otworzyc musialem je troche przycisnac. Teraz nawet to nie pomaga :kwasny: Jak na razie jezdze z wybebeszonymi drzwiami, bez boczka, gola blacha a moja pasazerka skacze przez moje siedzenie...e36 nie wyglada jak limuzyna wiec na tylnym siedzeniu jej wozic nie bede :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 22:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Miałem dokładnie to samo najpierw z zewnatrz sie zacinala klamka potem od srodka sie nie dalo otworzyc tj zewnetrzna klamka jak sie pociaglo to zostawala "otwarta" a wewnętrzna chodzila bez zarzutu tylko ze zamek nie reagował :( po porządnym przeczyszczeniu i przesmarowaniu wszystko wrocilo do normy

PostNapisane: 4 sierpnia 2008, 07:08 
Forumowicz

Pocieszyles mnie troche :) A wiec jak tylko bede mial chwile biore sie za te drzwi i zrobie jak podpowiadasz.

PostNapisane: 19 września 2008, 18:05 
Forumowicz

Napisze tak dla informacji. Mija juz ponad miesiac a ja dalej mam zatrzasniete drzwi od strony pasazera :rotfl: smieje sie teraz ale ogolnie nie za wesoly jestem kiedy odpalam codziennie samochod i patrze na te drzwi. Tak czy inaczej WD40 nie pomoglo. Oddalem w koncu beemke do wujaszka na warsztat, dzisiaj wchodze tam .....patrze.....a jakis koles tnie diaksem mojego furaka od srodka w miejscu slupka. No masakra w ogole :zdziwko: podobno inaczej nie da rady. Dzwonili do serwisu bmw i tam powiedzieli ze to czesta awaria, ze tak juz maja e36 i jedyne co robia wtedy to wywalaja drzwi i wstawiaja nowe :zdziwko: ehhhh nikomu nie zycze takich przygod z drzwiami....a widok jak ktos tnie Twoje BMW ....bezcenne

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1