Witam
Mam taki problem, że w moim BMW 316i 95 r wersja z klima dwustrefowa ręczną z panelu przedniego wieje tylko i wyłącznie ciepłe powietrze... i w związku z tym przeglądnąłem podobne tematy i u innych posiadaczy e36 było zupełnie inaczej czyli z panelu centralnego z przodu mieli tylko zimne powietrze jednak to były wersje bez klimy... i tu rodzi się moje pytanie co jest przyczyną tego że u mnie wieje akurat cieple powietrze? czy jest to możliwe że mam padnięty elektrozawór? od razu mówię że układ chłodzenia mam odpowietrzony i poziom płynu jest ok
pyt 2 jak mogę sprawdzić czy aby na pewno mam klimę oraz czy jest nabity gaz ? bo gdy przyciskam przycisk od klimy zapala się zielona lampka lecz po chwili gaśnie... nie widać różnicy na obrotomierzu, a chyba obroty powinny lekko spaść gdyż włącza się wtedy sprężarka... gdzie znajduje się ta magiczna kuleczka która trzeba wcisnąć by się dowiedzieć co z gazem? czy można jakoś sprawdzić szczelność układu przed ew nowym nabiciem klimy?
pyt3 na wyświetlaczu mojego komputera pokładowego czasami pokazuje się temp -37 stopni a czasem w ogóle mi nic nie pokazuje ..

sprawdzałem termometr i jest ok czy jest to kwestia zlutowania styków na panelu przednim ?? dodam ze komp czasami się restartuje bez powodu...
pyt 4 mam odcięte i zaizolowane kable od ABS, chciałbym je podłączyć tylko nie wiem jak się do tego zabrać czy może ma ktoś zdjęcia jak maja wyglądać końcówki przewodów i gdzie je wkładać??
mam nadzieje, że w miarę jasno opisałem usterki mojego samochodu i jakoś uda wam się pomóc mi zdiagnozować ich przyczyny