BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 11:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 1.6 Compact 94r. Sterownik centralnego zamka,czarna ma
PostNapisane: 2 maja 2009, 00:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam wszystkich i mam prośbę żeby mi ktoś wyjaśnił co zrobić i jak rozwiązać to dziwne zjawisko.A mianowicie:
wykonałem podłączenie sterownika centralnego zamka do oryginalnego centralnego zgodnie ze znalezionymi wcześniej instrukcjami.Czyli podpiąłem się do żółtej wtyczki za schowkiem pasażera pod pin 4 i 17, oczywiście sterowanie plusem na 0,5s i wszystko śmigało ale tylko przez jeden dzień, później kilka dni działało co jakiś czas, a po około tygodniu nie działa wcale jedyne co słychać to jak z mojego dołożonego sterownika centralki wydobywa się dźwięk który sygnalizuje mruganie kierunkowskazów.Sterownik raczej nie został uszkodzony bo po naciśnięciu przycisku na pilocie napięcie na przewodzie się pojawia.Czy mógł się uszkodzić oryginalny centralny zamek?? jeśli tak to jak to sprawdzić?? Dodam jeszcze że jak ustawię impuls na 3,5s to domyka szyby ale nie zamyka auta!!??
Czy może mi ktoś poradzić co zrobić i jak sobie z tym problemem poradzić??

Jeśli brakuje jakichś informacji które mogły by pomóc rozwiązać problem to proszę dopytać i chętnie dopiszę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2009, 09:20 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
sprobuj podac bezposrednio +12 na te piny i sprawdz czy zadziala... sprawdz rowniez krancowki w drzwiach...pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2009, 00:18 
Poszukaj zanim zapytasz

no właśnie próbowałem podawać te + 12V bezpośrednio ale to nic nie dało!!??
A w jaki sposób mam sprawdzić te krańcówki??bo nie bardzo wiem:(

I jeszcze nasunęło mi się jedno dodatkowe pytanko, czy wie ktoś może w jaki sposób podpiąć się pod kierunkowskazy??
Chciałbym się dopiąć do awaryjnych bo są bardzo blisko,no ale tutaj mam problem bo mój sterownik na kierunkowskazy podaje plus a do awaryjnych idzie tylko jeden przewód i to jak na złość jest to minus.Czytałem że można jakoś obrócić biegun za pomocą przekaźnika, ale nie znalazłem nigdzie schematu jak to ma wyglądać więc jeśli by ktoś wiedział to byłbym ogromnie wdzięczny jeśli by się tym podzielił.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2009, 09:10 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
krancowki sprawdzisz otwierajac po kolei kazde drzwi. po otwarciu powinna zapalac sie lampka wewnetrzna. kierunkow poszukaj z czarnym zlaczu30pin po stronie kierowcy.niebiesko-brazowy i niebiesko-zielony pin 2 i 3. kolory moga sie roznic w zaleznosci od rocznika. jakby co to latwo sprawdzisz... wez mierniczek podlacz do masy wlacz zaplon i kierunek i szukaj po kolei ,napiecie na tym przewodzie bedzie pojawiac sie pulsacyjnie tak jak kierunki...pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2009, 12:46 
Poszukaj zanim zapytasz

No to tutaj jest problem z tymi krańcówkami.
bo światełko w tej Bmw już od momentu zakupu się nie zapalało,ani po otwarciu drzwi kierowcy ani też drzwi pasażera. No ale to jest dziwne bo mimo że one nie działały to centralny działał!? no i jeżeli były by uszkodzone to czy normalnie centralny z kluczyka by chodził??

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2009, 11:56 
Poszukaj zanim zapytasz

dzięki eagle to jednak były krańcówki drzwi a dokładniej drzwi kierowcy.
punkcik pomógł poleciał temat można zamknąć

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1