BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 07:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] po jezdzie cieknie
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 16:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 316i '91
Kod silnika: M40B16
mam problem, gdy dzisiaj zajechalem na parking zobaczylem mokry slad na drodze prowadzacy do ukladu chlodzenia, podczas jazdy temperatura byla na godzinie 12, gdy zajrzalem pod spod zobaczylem strumyk plynu cieknacy chyba ze zbiorniczka wyrow., gdy odkrecalek korek uslyszalem psykniecie oraz dzwiek gotojacego sie plynu :zalamany: dalej wolalem nie odkrecac zeby nie poparzyć sobie rak, co moglo sie popsuc i co moze byc nie tak, i jaki moze byc koszt czesci ktore sie zepsuly

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 18:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 36 1.8TDS
Może kolego masz zle odpowietrzony układ?Czujnik temperatury lub termostat?

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 19:07 
Pierwsze kroki

Kolego zdiagnozuj dokładnie skąd jest wyciek. Może wystarczy dokręcić zacisk. A co do syczenia to normalna sprawa:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 19:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 E91
niedawno też miałem problem z ubywającym płynem chłodzącym. okazało się że pękła obudowa termostatu. powycieraj wszystko dokładnie, bez tego będzie ciężko dokładnie zdiagnozować problem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 19:17 
Forumowicz

Moje BMW: e60
Kod silnika: M57/TU
mialem podobny problem, u mnie poszedl zimmering u dolu zbiorniczka wyrownawczego. nie wiem czy da sie cos z tym zrobic, ja wymienilem chlodnice. uklad mogl ci sie zapowietrzyc bo na bank zasysal powietrze tym rozszczelnieniem

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2009, 20:08 
Pierwsze kroki

dzieki Koledzy, tak mi sie wydaje ze wyciek jest gumowej zaslepki czy cos takiego, narazie strach jezdzic zeby cos mi jeszcze nie pierdyklo, swoja droga moze byc cos z ta gumowa uszczelka cos nie tak ? najlepiej to jak rozumiem sprawdzic termostat i uszczelnic uklad jutro ide z sasiadem zobaczyc co tam slychac ,dzieki Panowie za zainteresowanie ,jutro napisze co to bylo :looka:

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, 11:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
A moze to nie plyn chlodzacy,tylko poprostu miales klime wlaczona,a wiadomo ze sie skrapla i stad ten wyciek.Niewiem,nie mowie ze to to,ale kiedys podczas podrozy do francji,podczas postoju w czechach tez zobaczylem mokry slad pod autem(a w zasadzie byl to juz maly strumyczek) i tez moja pierwsza reakcja to o :cenzura: ,plynu mi nie ubylo,ten strumyczek to byla woda,wiec tak skojarzylem,ze to pewnie z klimy.No i jako ze na mechanice to ja sie nie znam ;) ,pojechalem dalej i autko dojechalo bez problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, 11:52 
Pierwsze kroki

dzieki Kolego :) ale to nie klima bo klimy nie mam :) i to na 100% plyn :) dzisiaj z sasiadem wyjelismy chlodnice i mialem ta gumke strasznie zmasakrowana, stad bralo sie zapowietrzenie :) musze wymiec ja, ale nie wiem jak to sie dokladnie nazywa, http://img221.imageshack.us/img221/7371/656294797.jpg (kolor czerwony) korek spustowy plynu chlodzacego ? bylbym wdzieczny za nazwanie tego gumowego ustrojstwa :) czy cos takiego, druga sprawa chyba mam trzepniete wisko

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, 13:35 
Forumowicz

Moje BMW: A3 8P , ex qp e36
Kod silnika: 2.0 TDI
stary sory za OT ALE NIGDY NIE OTWIERAJ KORKA NA GORACYM SILNIKU :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2009, 13:41 
Pierwsze kroki

wiem juz gdzie tkwi przyczyna to miejsce zaznaczone na obrazku powinno byc "domyślnie otwarte" a tym koreczkiem na gorze (na ogol chyba kolor niebieski) jest do otwierania/zamykania spustu, i to prawdopodobnie ten koreczek koloru niebieskiego jest spierdzielony :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1