BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 15:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] pompa paliwa nie dziala
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 21:37 
Pierwsze kroki

Witam. otuz mam problem ze swoim BMW e30 318i... kupilem nowa pompe paliwa wymienilem i odpalilem silnik zapalil bez problemu za pierwszym razem :) przejechalem sie nim i bylo wszystko wpozo... wlozylem tylna kanape i potem pompa juz nie dzialala :( wogole nie odpala silnik a pompa nie daje oznak zycia... co jest grane ? napiecia do zasilania pompki sa wpozadku bo myslalem ze to brak zasilania ale nie... pompka nie wydaje zadnych dzwiekow a wtedy gdy dzialala bylo ja słychac dosc glosno i wyraznie teraz nic... prosze o pomoc dziekuje i pozdrawiam. Robert

Ostatnio edytowano 20 sierpnia 2009, 06:51 przez mysliwy1991, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 22:14 
Forumowicz

Jeszcze raz od początku . Albo zasilanie jest albo go nie ma, albo pompka chodzi albo nie chodzi. sprawdż jeszcze raz (cudów nie ma)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2009, 22:18 
Pierwsze kroki

napiecie jest... sprawdzalem zaroweczka 12v... a pompa dzialala i po zamontowaniu kanapy tylnej juz nie :( a pompa nowa jest ... sprawdzalem po pare razy... nie mam juz pomyslu co jest nie tak

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 08:07 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Dwie rzeczy przychodzą mi do głowy (skoro problem z zasilaniem nie wchodzi w grę):
1. pompa się "zawiesiła" (wyjmij ją i stuknij w nią czymś, ale delikatnie; u mnie kiedyś pomogło kilkukrotne przywalenie pięścią w ściankę pod kanapą, przy pompie - wtedy dopiero auto odpaliło, a pompa miała wtedy może 2 miesiące, kupiona była jako NOWA, firmy BOSCH),
2. pompa się zepsuła - co zdarza się, jeśli kupiłeś jakiś tani zamiennik.

PS. Kupiłeś może pompę na allegro od użytkownika "nataliafs" albo coś w tym stylu?

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 10:06 
Pierwsze kroki

tak kupilem na allegro od nataliafs... dokladnie ... a co ?

Tytuł: Re: pompa paliwa nie dziala
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 10:31 
Pierwsze kroki

jezeli moge cos doradzic..... to zdemontuj pompe paliwa podlacz ja bezposrednio pdo akumulator.. wtedy dowiesz sie czy chodzi.. jezeli nie da oznak zycia to w sumie bedzie do wymianki.. jezeli sie zwiesila i zacznie pracowac.. to itak bedzie dla ciebie problem na przyszloc poniewaz nadal bedzie tak robila.. pozdro

Tytuł: Re: pompa paliwa nie dziala
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 10:32 
Pierwsze kroki

jezeli moge cos doradzic..... to zdemontuj pompe paliwa podlacz ja bezposrednio pdo akumulator.. wtedy dowiesz sie czy chodzi.. jezeli nie da oznak zycia to w sumie bedzie do wymianki.. jezeli sie zwiesila i zacznie pracowac.. to itak bedzie dla ciebie problem na przyszloc poniewaz nadal bedzie tak robila.. pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 10:41 
Pierwsze kroki

tak zrobie :) wkurzajaca sprawa bo pompa ma 2 dni i przejechalem sie zaledwie 50m i odstawilem samochod na drogi dzien juz nie dzialala po zamontowaniu kanapy(kable elektryki od pompki sa na wierzchu) nie wiem moze ta kanapa cos uszkodzilem ale napiecie dochodzi bo sprawdzalem :) jak to nie pomoze to juz nie wiem co z nia zrobic mam na gwarancju rok czasu :) pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 10:42 
Pierwsze kroki

tak zrobie :) wkurzajaca sprawa bo pompa ma 2 dni i przejechalem sie zaledwie 50m i odstawilem samochod na drogi dzien juz nie dzialala po zamontowaniu kanapy(kable elektryki od pompki sa na wierzchu) nie wiem moze ta kanapa cos uszkodzilem ale napiecie dochodzi bo sprawdzalem :) jak to nie pomoze to juz nie wiem co z nia zrobic mam na gwarancju rok czasu :) pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 11:13 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mysliwy1991 napisał(a):
tak kupilem na allegro od nataliafs... dokladnie ... a co ?

A czytałeś komentarze? :x
Trochę ludzi na forach narzekało, że to badziew. Inni z kolei, że wszystko śmiga u nich ok.
A co do gwarancji - ponoć dość trudno ją od tego użytkownika wyegzekwować :-) Nie chcę straszyć, tylko ostrzegam.
seba88 napisał(a):
jezeli sie zwiesila i zacznie pracowac.. to itak bedzie dla ciebie problem na przyszloc poniewaz nadal bedzie tak robila.. pozdro

Moja "zawiesiła się" (piszę w cudzysłowiu, bo na 100% nie jestem pewien, czy to było akurat to, ale objawy wskazywały, że raczej tak) raz przez pół roku. I to oryginalny Bosch... Póki co, mam spokój.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 16:26 
Pierwsze kroki

wymontowalem ta pompe... podlaczylem ja bezposrednio do akumulatora i tyko raz drgnela... czyli mechanizm w pompce sie "zawiesil" tak? pukalem w nia lekko kluczem... nic nie pomaga... da sie ja jakos odwiesic ?? ;p

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 17:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Niekoniecznie mechanizm zakładam że silniczek wyzionął ducha ,co w przypadku tego sprzedawcy jest normą .Gdybyś zadał sobie trud poczytania o tej pani to wiedziałbyś że sprzedaje badziew a gwarancja to to tylko nic nie znaczący napis w aukcji . http://aukcje.lajt.pl/2415535,recvd_neg ... tarze.html także szukaj drugiej pompy .

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 20:31 
Forumowicz

gościu sprzedaje jakieś tanie buble,kup lepiej urzywana na allegro niz jakieś chińskie buble

Tytuł:
PostNapisane: 20 sierpnia 2009, 21:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Rozumiem pierwszych, ale jak można być frajerem numer 2xx? :zdziwko:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1