BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] NIEPOKOJĄCE WYCIE TYLNEGO MOSTU
PostNapisane: 9 września 2009, 19:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34
Kod silnika: M50 B25 Vanos
WITAM. DZISIAJ NA TRASIE USŁYSZAŁEM ZE JAK PRZYSPIESZAM W GRANICACH OD 90km/h do 120km/h zaczyna mi wyć tylny most :( miałem od pewnego czasu drobny problem z wyciekiem oleju. wyciek został zlokalizowany i okazało się ze puściły zimeringi uszczelniające w miejscach gdzie wychodzą półosie (pewnie każdy wie o co chodzi)

teraz mam dla Was pytanie moi koledzy czy jeśli most zaczął wyć to jest możliwość ze jak jurto uzupełnię w nim olej to przestanie wyć??? teraz już nie wiem czy mam wymieniać te zimeringi czy rozglądać sie już za innym dyfrem. mój mechanik stwierdził ze jeśli dolanie oleju go nie wyciszy to mam stracić parę złotych i kupić uszlachetniacz do oleju przekładniowego (do silnika bym tego nie wlał rzecz jasna ale to tylko dyfer) w sumie jak dolanie oleju nie pomoże to i tak nie mam nic do stracenia. dla sprostowania mój mechanik nie stosuje takich metod na co dzień ale sam jest ciekaw czy by to pomogło?

proszę was o rade oraz wypowiedzi koledzy, może ktoś was borykał się z takim samym problemem jak ja teraz?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 21:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61 LCI 530d xDrive
Kod silnika: M57T2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144010
Ja mam podobną sytuację też wyje z tyłu przy 60-70 km/h ale u mnie to łożysko w lewym kole :kwasny: ja bym najpierw to sprawdził a jak?-przy 90-120 km/h wrzuć luzik i zobaczysz-jeśli będzie dalej wyć-to raczej na pewno są łożyska :) i ja bym Ci radził nie dolewać żadnych niepewnych substancji do dyfra. Lepiej dolej zwykłego oleju a jeśli to nie pomoże to rozglądaj się za nowym mostem

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2009, 22:38 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
jeśli dolewka oleju nic nie da i most sie nie wyciszy, to już mu nic nie pomoże, tym bardziej żaden uszlachetniacz :kwasny:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2009, 07:25 
Zacna persona forum

siem - podnies tyl auta -sprawdz lozyska - jesli sa dobre to most ale jesli juz zauwazyles wycieki czemu nie zmieniales simeringow - teraz to juz chyba po ptakach -pzdr

Tytuł: Re: [E34] NIEPOKOJĄCE WYCIE TYLNEGO MOSTU
PostNapisane: 9 kwietnia 2012, 11:50 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 520i
Kod silnika: m50b20
kolego kefon.mam ten sam problem z wyciekiem oleju w moscie.doradz mi jakie dales zimeringi i jaki jes ich koszt?.dostane je w sklepie bez problemu?dzieki

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1