BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 19:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Halogeny na przód (dołożenie)
PostNapisane: 26 lutego 2010, 00:00 
Forumowicz

Moje BMW: M52B25
Witam szukałem i szukałem i znaleźć nie mogłem. Nie którzy tylko piszą jak nie musisz to nie rób , chce konkretnie założyć halogeny. Kupić je to nie problem, ale co dalej . Zrobić w samochodzie włącznik to też nie problem . Chciałem zapytać czy elektryk samochodowy zrobi mi resztę ? Jaka cena jest za takie wyposażenie, wie ktoś może ??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Halogeny na przód E36
PostNapisane: 26 lutego 2010, 07:35 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
U mnie byly ale ponoc brak bylo wiazki. Dlubal dosyc dlugo ale to byl blacharz i poprosilem zeby zrobil przy okazji. I faktycznie jak nie masz to zastanow sie czy warto to robic. Fajnie je wlaczyc we mgle ale widocznosc nie poprawia sie jakos znacznie. Jak bym nie mial to bym nie robil.

Tytuł: Re: [E36] Halogeny na przód (dołożenie)
PostNapisane: 26 lutego 2010, 08:36 
Pierwsze kroki

Halogeny zamontować bardzo łatwo, nawet we własnym zakresie. Potrzebne są halogeny, wyłącznik, przekaźnik, najlepiej od świateł poloneza typ 541 12V 30A bo wtedy łatwo opisać, bezpiecznik zakładany na przewód co najmniej 15 A i przewód grubości co najmniej takiej jakim podłączone są światła główne odpowiedniej długości. Jeżeli będzie zainteresowanie mogę opisać jak to zrobić. Schematu nie narysuję bo nie. wiem jak rysować.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1