BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 19:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] Problem z gazem
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, 17:30 
Pierwsze kroki

Witam mam kolejny problem tym razem związany z instalacją gazową ,a problem ten przerósł gazownika więc postanowiłem tutaj zapytać może ktoś będzie wiedział :( Do mojej beci z silnikiem 1.8 is założyłem wczoraj sekwencyjną instalację gazową na wtryskach val-teca i komputer stag 200-4 i prawie wszystko jest dobrze,aż do momentu programowania.Po załączeniu sie po raz pierwszy gazu w czasie kalibracji i po załączeniu 1 wtryskiwacza silnik cały sie trzęsie i wyrzuca błąd że za niskie ciśnienie w kolektorze.Mój gazownik oczywiście znalazł wyjście z sytuacji wyłączając 1 wtryskiwacz i jakoś kalibracja postępuje dalej,oczywiście potem już wszystkie wtryski pracują prawidłowo,ale mam wrażenie że silnik stracił trochę mocy.Jeśli kogoś spotkało coś takiego to bardzo broszę o pomoc.Dziękuje i pozdrawiam

Ostatnio edytowano 26 kwietnia 2007, 19:20 przez dudziak, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, 20:52 
Forumowicz

po pierwsze na Twoim miejscu nie odebrał bym samochodu od gazownika dopuki by nie chodził jak laleczka. co moge podpowiedziec?? moze sa za małe dysze od gazu, moze typ zle podłączył kabelki do listwy (2 zielone jeden ciemny drugi jasny) ostatnio miałem zagadke w astrze G. silnik chodził na 3 garach a problemem był przycisniety cieniutki przewodzik gazowy od listwy. tak ze jedz do niego i niech poprawia!! a tak wogóle sprawdz czy nie ubywa Ci benzyny bo sam magicy co jak im cos nie wychodzi to na jeden gar puszczają benzyne na reszte gaz i tez chodzi:)

Na nowym felunku - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21221

Tytuł:
PostNapisane: 26 kwietnia 2007, 22:04 
Pierwsze kroki

No wiem że nie powinienem odbierać ,ale bardzo jest mi samochód potrzebny.Dysze były rozwiercane bo przy mnie to robił.A najgorsze jest to że to nie pierwsze bmw które robił i tamte latają jak marzenie,a moja oczywiście opiera sie :)Mówił coś jeszcze że sie może ułoży jak sobie komputer porządną mapę wyrysuje ale to pewnie lipa.Obiecał mi że ściągnie kogoś mądrzejszego.A z tą benzyna to muszę lukać bo on coś tam mieszał z tymi wtryskiwaczami i rzeczywiście jeden może chodzić na benzynie :mur: .A tak w ogóle to dzięki tobie zakładałem u pana Z z J-ca instalacje a mówiłeś że będzie dobrze. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2007, 07:28 
Forumowicz

No to jak u pana Z z J-ca to napewno bedzie dobrze!! tylko trzeba miec troche cierpliwosci :)

Na nowym felunku - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21221

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1