wybaczcie za nie edytowanie posta wyżej .. lecz potrzebuje szybkiej fachowej pomocy
jednak temat nie do zamknięcia okazało się tak jak Wilko i Rafał mówili, stabilizatory się różnią profilem i długością, na nieszczęście, czy szczęście ( osobiście uważam że chyba będzie lepiej) koleś przysłał mi stabilizator z 93 roku do krótszych drążków. Wyczytałem że idzie zmienić przednie zawieszenie tj. na te po 06-92 z krótkimi łącznikami. W sumie stabilizator mam, łączniki i tak miałem wymieniać więc kupie krótkie, gumy tak samo, jedynym elementem jaki muszę dokupić to mocowanie do wahacza
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... zer_front/ element nr 8
czy robił ktoś taką przeróbkę ?( pewnie tak) ale czy poszło bez większych problemów ? w sumie sprawdzałem i wahacze montowane w moim roczniku sa takie same co montowane pozniej więc kwestia otworu na mocowanie łącznika jest rozwiązana
ale mam większy zgryz i zmartwienie ... czy przeróbka z długich na krótkie łączniki nie wpłynie negatywnie na zachowanie samego amortyzatora ? ( na jego stabilność ) ( długie były mocowane do niego, a krótkie już nie ) Mam zamiar wymieniać amory ale dopiero gdzieś za 2 miesiące i zastanawiam się czy nic się nie stanie bez łączników mocowanych do nich?