BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 04:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e36] 2 miesięczne sprzęgło firmy SACHS
PostNapisane: 30 kwietnia 2012, 14:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39 535, e34 520 24V
a ja tak z ciekawości: czy masz sprzęgło typu SAC? a jeśli tak to czy było fabrycznie zblokowane... Ja też jak zakupiłem Sachsa to przysłali mi docisk rozblokowany, co prawda bez problemu wymieniono na Luk który już był fabrycznie zblokowany... Jeśli masz typu SAC i było rozblokowane i tak założone bez spec.przyrządu, to mogło być przyczyną rozwałki.
Dąże do tego że zawsze mogą zwalić nie na wadę docisku a jego zły montaż.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 kwietnia 2012, 15:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 coupe/ E46 coupe
przemekwww napisał(a):
a ja tak z ciekawości: czy masz sprzęgło typu SAC? a jeśli tak to czy było fabrycznie zblokowane... Ja też jak zakupiłem Sachsa to przysłali mi docisk rozblokowany, co prawda bez problemu wymieniono na Luk który już był fabrycznie zblokowany... Jeśli masz typu SAC i było rozblokowane i tak założone bez spec.przyrządu, to mogło być przyczyną rozwałki.
Dąże do tego że zawsze mogą zwalić nie na wadę docisku a jego zły montaż.

Kurcze nie mam bladego pojęcia. Wszystko będzie wiadomo jak dadzą odpowiedź.
Wtedy będe wiedział czy było zablokowane czy nie . :)

PostNapisane: 1 maja 2012, 11:53 
Forumowicz

Moje BMW: F01
Garaż: mój szrocik :)

było
e39 sedan m52b25, 1996r,
e39 touring m52tub25, 1998r,
e39 m62tub44, Manual :) 2002r
e38 m62tub35, 2000r,
volvo xc90 T5 2005r
audi S8 2000/02r
BMW F10 520d
jest

BMW F01 730d LCI ;)
marcellchen napisał(a):
Łukasz3V21 napisał(a):
Ciekawe czy są tutej osoby które nigdy nie spaliły papcia swoim bmw

pewnie, ze sa, no ja ;D

jezdze juz trzecia BMW - pierw e36 325 TD, pozniej e39 523i i teraz e39 520i i nie palilem nigdy laczka - i nigdy tego nie zrobie - za bardzo szanuje auta, ktore mam, za duzo serca wkladam by wszystko chodzilo tak jak ma chodzic ale dzieki temu nigdy nie mialem awarii.

heh mi tez nie zdazylo sie palic gumiaka :) tak jak wyzej o autko dbam i pozniej mam bezawaryjna jazde ;) btw 2x dobry laczek swoje kosztuje a ja juz wole sobie gdzies na weekend poleciec niz w auto kase ladowac ;)

pozdro

PostNapisane: 1 maja 2012, 12:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B25
Co do palenia laczka to nie ma bardzo o czym dyskutować, bo jak ktoś np do e30 wkłada silnik m54b30 i wydaje na taką przekładkę profi ok 10000zł + wcześniej doprowadza nadwozie do super stanu, to mimo że pali laczki to nie można powiedzieć że nie dba o auto, gdyż przypuszczam ze będzie w lepszym stanie niż wiele tych których właściciele nie upalają, a druga sprawa, jak ktoś ma 12-18 letnie bmw i mu się nie psuje, to nie z powodu nie palenia opon, ale dlatego że auto było dobrze traktowane i zadbane przez poprzednich właścicieli całe swoje "życie" a nie dlatego ze od 2 lat czy pół roku nie spaliłeś kapcia

PostNapisane: 14 maja 2012, 19:37 
Pierwsze kroki

Witam. Dziś doszła do mnie informacja odnośnie reklamacji docisku . Wynik negatywny , reklamacja nie została uznana z powodu winy mechanicznej :kwasny: . W planach mam udać się do rzecznika praw konsumenta. Pozdrawiam Łukasz3V21

PostNapisane: 14 maja 2012, 19:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Łukasz3V21 napisał(a):
Witam. Dziś doszła do mnie informacja odnośnie reklamacji docisku . Wynik negatywny , reklamacja nie została uznana z powodu winy mechanicznej :kwasny: . W planach mam udać się do rzecznika praw konsumenta. Pozdrawiam Łukasz3V21

No chyba sobie jaja robią z Ciebie. Dzwoń bezpośrednio do jakiegoś przedstawiciela firmy lub do ich centrali.
Ludzie katują różne samochody na potęgę i nic się nie dzieje, a Ty masz seryjne auto raz strzeliłeś ze sprzęgła i takie klocki masz.

PostNapisane: 14 maja 2012, 21:34 
Pierwsze kroki

Był wykonywany niby telefon do centrali od firmy SACHS. i została tam niby reklamacja nie uznana. :kwasny:

PostNapisane: 14 maja 2012, 21:46 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B25
Niestety teraz tak działają duże firmy, łatwo jest im zbyć zwykłego klienta - więc to robią, niestety w takich przypadkach bez pomocy np. Tvn Turbo długa droga przed tobą jeżeli chcesz z nimi walczyć

PostNapisane: 15 maja 2012, 15:31 
Forumowicz

Moje BMW: Było
Kod silnika: też był
Garaż: Wieśwagen.
jaki telefon? Człowieku musisz to na piśmie dostać od producenta, a nie sklepu. Na telefon to pizze możesz zamówić. Pewnie nawet nie wysłali jej do reklamacji ;)

PostNapisane: 16 maja 2012, 19:29 
Pierwsze kroki

Wysłał kolega bo to jego sklep :) Dziś zostało zakupione nowe sprzęgło firmy LUK :zalamany: Kolejne koszta, niestety miesiąc czekania na marne :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1