kwestia hamulcy trzeba zmieniac cale zwrotnice z przodu i z tylu czy da rade z przodu zmienic zacisk plus tarcze ? a z tylu jak to wyglada ?
ze tak powiem problem z silnikiem rozwiazany zlozylem spowrotem na starych uszczelkach delikatnie przesmarowalem silikonem wysokocieplnym no i teraz pojawiają sie kolejne problemy. płyny, oleje . w skrocie standard ... czytałem wiele tematów miałem dylemat do dobrania oleju silnikowego jednak zdecydowalem po przejrzeniu internetu ze wybór padnie na valvoline
chciałbym teraz wypisać co i jak i mi powiecie czy to dobry wybor czy jednak zrobic jakies korekty ; )
więc tak:
1.płukanka (w celu przejścia na syntetyk) :
VALVOLINE ENGINE FLUSH płukanka silnika 350ml
2.olej silnikowy:
VALVOLINE SynPower 5w40 5L
3.płyn hamulcowy:
VALVOLINE Płyn hamulcowy DOT 3&4 1L DOT4 DOT-4
4.olej wspomagania (tutaj dylemat czy dobry dobrałem ?):
VALVOLINE MaxLife ATF DEXRON IID III DEXTRON 1L
5.chłodniczy:
VALVOLINE MaxLife PŁYN CHŁODNICZY koncentrat
6.skrzynia (no i nie wiem czy to dobry wybor czy nie bd problemow z biegami ? )
VALVOLINE MaxLife MTF GL-4 75W80 1L GL4 75W-80
co do dyfra nie pisze bo kupie castrola 75w140 jak polecaja na necie
ogolnie wszystkie plyny i oleje chce zamowic od tego pana:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=20570602proszę o wasze rady co powinienem zmienić ewentualnie no i najlepiej z tej aukcji ale jezeli do czegos bd watpliwosci to z innej poszukam ; ) i ogolnie prosze o opinie na temat tych srodkow olejow plynow itp ; )
dodam ze swap jest calkowity od silnika po hamulce wiec wasze rady beda bardzo cenne i rownoczesnie dla mnie doswiadczeniem gdyz robie to pierwszy raz ; )
dla ulatwienia mi pomocy koncowka vin: fd64012 gdyz z ta skrzynia sie boje ze zly dobralem
pozdrawiam