BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 09:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] płyn z chłodnicy wywala przez korek
PostNapisane: 26 kwietnia 2015, 13:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: F82 M4 COMP/E91/F20
Kod silnika: S55B30/N47/N47
Garaż: M4 F82 Competition MINERAL GREY
E91 LCI 320d SAPPHIRE BLACK
F20 116D ALPIN WEISS
Było:
E36 318i MONTREALBLAU
E39 530i TITANSILBER
E92 335i SCHWARZ BLACK
E60 530D SCHWARZ BLACK
E92 335i TITANSILBER http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168888
E87 120d SCHWARZ BLACK
E92 M3 viewtopic.php?f=89&t=171245
No on chyba ma być twardy ... Tzn na włączonym silniku nie jakoś bardzo ,ale na wyłączonym po jeździe to one są dosyć twarde ,bynajmniej u mnie :niepewny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 kwietnia 2015, 16:30 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 316i
Właśnie nie wiedziałem jak to ma być temu pytam :) Czyli wychodzi na to że wszystko wina korka była

PostNapisane: 26 kwietnia 2015, 20:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
kacor14, dużo już km zrobiłeś? nic się nie dzieje ja będę mógł swoją sprawdzić dopiero po weekendzie majowym ?

Obrazek

PostNapisane: 26 kwietnia 2015, 21:04 
Pierwsze kroki

coś ponad setke ale na krótkich odcinkach (10-15km) i nic sie nie dzieje - ani kropelki płynu nie wyciekło

PostNapisane: 27 kwietnia 2015, 14:28 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m43
Garaż: własny
sprawdz zbiornik wyrówkawczy sam dół u mnie w nowej tam leciało dosyć dużo tyle że ja dolewałem wody a chłodnica była nówka 4 MIESIĄCE JEŹDZIŁA I ZACZEŁA LAĆ wydarłem chłodnice kluczem chyba 5 mm odkreciłem dwie śróbki na inbusa sciągnąśłem element trzymany przez te śrubki odwruciłem chłodnice i przez drewno wybiłem ten zbiorniczek zabrałem go do sklepu w Sokołowie Młp. tam sprzedawca dobrał mi taki oring nie musi być w figurze prostokąta wystarczy okrągły i tak się ułoży pod wpływqm ciepła osadzsz na ludwiku dale super poślizg zaden smar czy olej i składasz do kupu całą chłodnice zalewasz i spraedzasz czy jest szczelna u mnie była odrazumam chyba jeszcze jeden oring taki może mnie nikt nie wywali z tego forum jeżeli zaproponuje pomoc np w odsprzedaniu tego oringu

PostNapisane: 4 maja 2015, 21:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
kacor14 napisał(a):
coś ponad setke ale na krótkich odcinkach (10-15km) i nic sie nie dzieje - ani kropelki płynu nie wyciekło

Ja zrobiłem 250 Km w tym ze 200 trasy :) jak na razie wsio ok :D, chyba winowajcą był korek będę miał pewność po większej ilości zrobionych km

Obrazek

PostNapisane: 5 maja 2015, 10:16 
Pierwsze kroki

Mira_s1987 napisał(a):
kacor14 napisał(a):

Ja zrobiłem 250 Km w tym ze 200 trasy :) jak na razie wsio ok :D, chyba winowajcą był korek będę miał pewność po większej ilości zrobionych km

:ok:

PostNapisane: 10 maja 2015, 17:10 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: bmw e36 1.8
Witam może ktoś coś doradzi ...mam problem z bunia bmw e36 1.8 115km ostatnio miałam problem ze sprzegłem bo płyn hamulcowy mi wyciekł na trasie i sie zagrzała temperatura cały czas rosła wiec odpowietrzyłąm ja i zalałam płynem ...a teraz gdy wylącze ogrzewanie w aucie to płyn w chodnicy sie gotuje i wywala , dodam że temperatura według licznika jest ok w pionie i nie rosnie . Gdyz jeżdże na ogrzewaniu i pełnym nadmuchu jest ok. Dodam że wyciągłam termostat a pompa wody pracuje gdyż mam obieg według zbiorniczka i ciepłe ogrzewanie w aucie ....czasem gorne przewody sa puste a czasem ciepłe i pełne ;/ ... dolny przewód z chłodnicy jest zimny .... visko i wentylator wymieniałam ale nie jest oryginalne tylko tymczasowe z e30 włożyłam żeby sprawdzić reakcje chłodzenia. Dwa razy ją odpowietrzałam ....Nie wiem czy to wina visco że jest mniejsze i nie wydala czy chlodnica się przytkała i dlatego dolny wąż jest zimny. Wiem żę musiałabym jeszcze ja sciagnac zalac wrzatkiem i sprawdzic czy cala jest goraca czy tylko do polowy. Poradzcie co jeszcze może byc przyczyna bo nie chce myśłeć o najgorszym czyli uszczelce ;/ niby mleka pod korkiem ani na bagnecie nie ma nie kopci na biało ale z doswiadczenia wiem ze nie zawsze takie musza byc obajawy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1