BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 20:50 
Forumowicz

Wiec potwierdzilo sie moje przypuszczenie ze tył był zle ustawiony. :ok:
To duzo zapłaciłeś za srubę,ja za dwie oryginalne 70zł zapłaciłem

Chyba wiem co jeszcze moze być:z tyłu masz za szeroką felgę do 205.To dlatego przedtem nie było problemu bo 235 miescilo sie w tolerancji.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 20:53 
Zacna persona forum

andrzej3510 napisał(a):
Chyba wiem co jeszcze moze być:z tyłu masz za szeroką felgę do 205.To dlatego przedtem nie było problemu bo 235 miescilo sie w tolerancji.

A co to znaczy za szeroka felga do 205 ? Kolega chyba na 10" opon nie naciągał :P Czyli jaka maksymalna szerokośc felgi do opony 205 ?

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 21:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 318tds
Kod silnika: m41b18
smiesza mnie teksty ludzi ze jak zaloza 17 to ich rzuca, poprostu zawieszenei maja do roboty, to jest bmw i zeby rzucalo to nie jest normalne, niski profil ma wplyw na komfort ale nie zeby przez kola rzucalo

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 21:14 
Forumowicz

MAJSU_WuWuA napisał(a):
andrzej3510 napisał(a):

A co to znaczy za szeroka felga do 205 ? Kolega chyba na 10" opon nie naciągał :P Czyli jaka maksymalna szerokośc felgi do opony 205 ?

Oczywiscie mozna naciągnąc opone 205 na 10" felgę ale jak na tym bedzie sie jezdzić,raczej ŻĄŁOŚNIE.
Do 205mm szerokości opony zalecane sa felgi 7-7,5cala

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2007, 21:42 
Zacna persona forum

andrzej3510 napisał(a):
MAJSU_WuWuA napisał(a):
andrzej3510 napisał(a):

Oczywiscie mozna naciągnąc opone 205 na 10" felgę ale jak na tym bedzie sie jezdzić,raczej ŻĄŁOŚNIE.
Do 205mm szerokości opony zalecane sa felgi 7-7,5cala

Może żałośnie ale ściągać nie powinno, no chyba że fachowiec jakos krzywo nałoży oponę...

Duży wpływ na naciąg ma wysokośc opony, inaczej się naciągnie 50 a inaczej 35... 205/50/17 normalnie wygląda na 8 calach ale na 8,5 też jest spoko ! Mam tak u siebie i jest okej.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2007, 17:33 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28TU
..Panowie o czym wogóle rozmowa.. Kolega zapewne założył uzywane opony ktore zapewewne juz nie mało przejechały a to juz wystarczy - i gdy opona nie trafi na swoje miejsce na ktorym sie juz ułożyła - auto bedzie sciagać!!! .. Jeździłem i na 18" w E36 i na 17" - i nigdy nic mi sie takiego nie zadażyło nawet na polskich drogach :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2007, 22:21 
Forumowicz

Jasne że to moze być wina starych opon,ale zawieszenia a dokładniej zbieżności,kątów pochylenia kół także.Jak równiez drogi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1