Proszę jeszcze o jedno na chwilę obecną.
Wytłumaczy mi ktoś sprawy odnośnie panelu, pokrętła i nawiewów na szybę przednią?
Cytuj:
Pokrętłem wybierasz czy z srodkowych kratek chcesz miec samo zimno, samo cieplo czy na srodku mieszanie. W kazdym bmw to jest bo przez srodkowe kratki leci swieze powietrze z zewnatrz
Co mam przez to rozumieć? Pokrętłem ustawiam tylko i wyłącznie temperaturę nawiewów z lewej strony obok kierownicy, z prawej i 2 na schowku? Do czego w takim razie odnosi się temperatura na panelu klimy?
Być może sam panel jest walnięty? Działa wszystko (chyba wszystko bo zamknięty obieg nie wiem jak mam przetestować) prócz ustawiania temperatury no i klimy rzecz jasna, choć lampka klimy się świeci. Jak podłączam INPE to widzę, że każdą jedną funkcje jaką aktywuje albo zmieniam to w komputerze automatycznie też się zmienia. Jak to jest bo u mnie temperaturę zmieniam pokrętłem a nie temperaturami na panelu - zmiana temp nic nie daje, czy może one są jedynie na ustawianie temperatury na szybę i na nogi? Trochę dziwne mi się to wydaje żeby to tak działało. Najczęściej używam właśnie środkowych kratek.
Czy nawiew na szybę czołową powinien lecieć po całości obydwu kratek czy tylko tak około pół kratki? U mnie wieje tylko na połówkach od środka i też się zastanawiam czy to może tak ma być

Nadwozie coupe.