BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 21:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2008, 21:47 
Forumowicz

Moje BMW: 750i
Kod silnika: M70B50
Za naprawe mojego kabelka powiedziano mi 100zł :kwasny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 marca 2008, 22:33 
Forumowicz

duuuuużo........ za brak działającej wycieraczki i spryskiwacza z tyłu - 100złoty masakra! oni ogłupieli

KVINEK (Marienwerder)

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 01:49 
Uzależniony od forum :)

dorka napisał(a):
Radek (...)Bądź człowiekiem napraw sobie i zdaj relacje czy to ten kabelek :hyhy:

:hyhy: :hyhy: Na razie jestem Kotem. Ale obiecuję że postaram się to w weekend zrobić - jak pisałem mam klape w sumie rozebraną... Relacja będzie :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 11:42 
Forumowicz

mam jeszcze taka sprawe bo wycieraczka tylna dzialala ale nie moglem juz jej wylaczyc moze to wina jest przelacznika przy kierownicy??

KVINEK (Marienwerder)

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 13:28 

bowwer, teoretycznie tak. Moja nie parkuje na swoim miejscu a mimo to się wyłącza. Słyszę "klikanie" krańcówki w odpowiednim miejscu ale ona nie działa bo by wtedy parkowała.

Jak się nie wyłącza to znaczy że coś nie rozłącza prądu. Może wajcha, może komp, a może krańcówka ma zwarcie (nie wiem jakby się wtedy zachowywała). Elektrykiem jestm odświętnie i tylko z własnego niewielkiego doświadczenia, więc trudno mi powiedzieć.

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 14:15 
Forumowicz

No ja nawet jak chce spryskac przednie szyby czasami sie jakby blokowalo albo musze mocniej do siebie pociagnac wtedy leje sie plyn na szybe lecz tyl kompletnie nie dziala i nie slysze jakby cos pikalo nawet przekaznik. Moze to wina ze nie dochodzi wajcha wlasnie do switcha czy jak to tam krancowki? i dlatego nie dziala wycieraczka i tylna szyba.

We wtorek jade z tym do elektryka. Bedzie musial rozebrac obudowe od kierownicy by to zobaczyl?
Jest tu na forum jakis elektryk do rady jaka moze byc przyczyna?

KVINEK (Marienwerder)

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2008, 23:19 
Forumowicz

Moje BMW: 750i
Kod silnika: M70B50
KotSylwester napisał(a):
dorka napisał(a):
Radek (...)Bądź człowiekiem napraw sobie i zdaj relacje czy to ten kabelek :hyhy:

:hyhy: :hyhy: Na razie jestem Kotem. Ale obiecuję że postaram się to w weekend zrobić - jak pisałem mam klape w sumie rozebraną... Relacja będzie :D
Dobra to koteczku nie zapomnij i z góry dziekuję;) Wojtku mi nie działa spryskiwacz i światło wsteczne .Jednak był czas ,że wycieraczka tylnia nie zatrzymywała się cały czas chodziła.Jedynie po wyłączeniu samochodu problemu nie było .Samo jakoś przeszło jednak teraz tylko spryskiwacz i światło wstecznie nie działa.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2008, 08:36 

Zrobione :)

[E34] Klapa TOURING - naprawa wycieraczki, otwierania szyby

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 12:24 
Pierwsze kroki

moglibyście jakieś zdjęcia z naprawy otwierania tej tylniej szyby pokazać...ja mam przetarte kable i stan techniczny ich nie pozwala na określenie kolorów tych kabli żeby je połączyć ponownie.jestem w kropce ponieważ z tego co słyszałem muszę najpierw otworzyć tą szybę aby wymienić tą wiązkę.nie chcę podłączać napięcia na chybił trafił żeby nie uszkodzić czegoś jeszcze.ja mam bmw525Tds Turing(95r.)proszę o jakąś pomoc :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 21:20 

mike.880 napisał(a):
moglibyście jakieś zdjęcia z naprawy otwierania tej tylniej szyby pokazać...

A kliknąć link z posta wyżej nie łaska?

Nie da się tak zniszczyć wiązki żeby nie było widać jej kolorów, chyba że... auto jest zwęglone... albo polwinit stopiony.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2008, 16:01 
Pierwsze kroki

Sorka KoySylwester nie zauważyłem tego linka... :zalamany:
nie wiem co się stało z tymi kablami ale izolacja jest stopiona.Ja te autko odkupiłem w takim stanie i chciałbym je doprowadzić do pełnej sprawności zanim wezmę się za resztę.Można powiedzieć że nadziałem sie na te auto i normalnie sprzedałbym je już dawno ale polubiłem tą markę.BMW to jest to!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2008, 16:12 

mike.880, jak rozbierzesz jak w linku, możesz rozebrać również podsufitkę, w głębi na pewno dojżysz kolory i dasz radę naprawić! Głowa do góry, grunt to podejście. Ja zawsze zakładam że coś jest proste i na pewno da się naprawić :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2008, 16:13 
Pierwsze kroki

Dzięki za wszelką pomoc :ok:
Jesteś OK!
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 20:25 
Pierwsze kroki

Panowie ja mam większy problem...siadła mi elektryka tylnej klapy...klapa jest zamknięta, szyba się tez nie otwiera, wycieraczka nie działa i spryskiwacz też...tapicerki z tylnej klapy nie mogę zdjąć...chyba trzeba mieć otwartą klapę...odkręciłem zamek w bagażniku ale mimo to nie mogę otworzyć klapy...może macie jakiś pomysł na mój problem??? To wszystko stało się za jednym zamknięciem klapy...wszystko działało a jak zamknąłem klapę...to koniec nic nie działa

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2009, 20:55 
Pierwsze kroki

Stary nie przejmuj się mi w sylwestra (jak jeszcze miałem touringa)laska wsiadła za kierownicę i cofnęła przy otwartej klapie w drzwi garażowe. Klapa się przegięła w połowie jakieś 10cm to dopiero był dramat. Z elektryką sobie poradzisz:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 10:04 
Pierwsze kroki

dobra...otworzyłem...niestety u mnie nie są przetarte kable na zawiasie....prąd dochodzi do włączników pod klapą, siłowniki są sprawne a mimo to nie otwierają zamka...przekaźniki działają bo pukają..Panowie co się mogło uszkodzić??

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 08:22 
Pierwsze kroki

zamieniałem przekaźniki i nic nie pomogło...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1