BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 13:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Wiesz, hehe lepiej znalezc dobrego mechanika, nie koniecznie taniego ;) Co do gazu to sie za bardzo nie znam, czy powinny sie pokrywac, ciezko mi sie wypowiedziec w tej kwestii...tam jest sekwencja czy zwykly?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B25
oczywiscie ze sekwencja .... do 2.5 szkoda by bylo wlozyc zwyklego :P :P :P
gazownik tlumacy sie ze szef mial zamowic takis specjalny klucz do wtryskiwaczy zeby dobrze wyregulowac ... ale ju z miesiac minelo i niee ma tego a auto z tego co widac coraz wiecej pali gazu :/ :/

[ Dodano: 1 Listopad 2008, 17:24 ]
a gaz jest z 5 misiecy max;p

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:25 
Przyjaciel forum

No nie wiedzialem, ze tam masz 2.5...w opisie nie jest...opisane :P :P, nie wiem...zmien tez gazownikow...ale tak jak mowie, nie wypowiadam sie bo na gazie to ja tylko moge czasami byc ;) :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:36 
Pierwsze kroki

no wiesz ja niee wiem czy to dobry pomysl ze zmiana gazownikow.... gwarancji jest 2 lata na gaz.... wiec jezeli sie pojedzie do innego to chyba gwarancje sie straci.... ja ci tak napisalam ze mapy powinny byc takie same bo czytalam na ten temat ale wiesz.. pewna tesh niee jestem ... mysle ze trzeba pojechac do niego i mu nagadac ze ile mozna jezdzic do niego z ustawianiem... poowinien ustawic raz a porzadnie.... a jak niee to zwrot... mam nadzieje ze to pomoze jak myslisz?? :)

[ Dodano: 1 Listopad 2008, 17:38 ]
a i jeszcze jedno mam pytanie bo to jest silnik na vanosie .... i jakie by byly objawy zepsucia sie tego ????

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:46 
Przyjaciel forum

Hmmm, gwarancja chyba na instalacje gazowa...wydaje mi sie, ze nie jest to rownoznaczne z jezdzeniem TYLKO do jednego zakladu...wiec watpie zebys gwarancje stracila. Pewnie, pojedz do nich i niech wkoncu zainterweniuja i ustawia dobrze...
Co do Vanosa...hmmm silnik, chodzilby jak stary diesel...slabiej by sie wkrecal z nizszych obrotow (tak mi sie wydaje :zawstydzony: ) Tak by silnik chodzil
http://www.youtube.com/watch?v=1WHgZS5KrzI

Hmmm, nie szukaj dziury w calym, sprawdz przeplywke i ten gaz wyreguluj...zostaw Vanosa w spokoju :cisza: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 17:56 
Pierwsze kroki

Kisiel24 napisał(a):
Hmmm, gwarancja chyba na instalacje gazowa...wydaje mi sie, ze nie jest to rownoznaczne z jezdzeniem TYLKO do jednego zakladu...wiec watpie zebys gwarancje stracila. Pewnie, pojedz do nich i niech wkoncu zainterweniuja i ustawia dobrze...
Co do Vanosa...hmmm silnik, chodzilby jak stary diesel...slabiej by sie wkrecal z nizszych obrotow (tak mi sie wydaje :zawstydzony: ) Tak by silnik chodzil
http://www.youtube.com/watch?v=1WHgZS5KrzI

Hmmm, nie szukaj dziury w calym, sprawdz przeplywke i ten gaz wyreguluj...zostaw Vanosa w spokoju :cisza: ;)

hehehe ok jezli tak mowisz to tak sie zrobi :D:D a z tym vanosem to mi tak tylko na mysl przyszlo ;p hehe ... zoabczymy co te "bardzo fajne "gazownik wymysli jak sie do niego pojedzie ale tym razem niee odjedziemy jak niee bedzie dobrze ;) dzieki ci ze poswieciles czas na moje pytania :D:D napisze jak sprawdzimy ta przeplywke :D a i moze powiesz mi gdzie ona sie znajduje ??:))) moze glupie pytanie ale jestem tylko kobieta :D:D

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:04 
Przyjaciel forum

Hehehe...nie ma problemu, zawsze do uslug ;) :hyhy:

Obrazek

Przeplywka zakreslona na czerwono ;)
Tak wiec znajdz lepszego gazownika i bedzie smigac jak marzenie :) :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:09 
Pierwsze kroki

Kisiel24 napisał(a):
Hehehe...nie ma problemu, zawsze do uslug ;) :hyhy:

[url=http://img374.imageshack.us/img374/9230/4702967301uc0.jpg]Obrazek[/URL]

Przeplywka zakreslona na czerwono ;)
Tak wiec znajdz lepszego gazownika i bedzie smigac jak marzenie :) :]

dziekuje ci bardzo:) :* ale zastanawiam sie jeszcze co moze byc z nia niee tak moze byc pęknieta ... bo to guma glownie jest o ile sie niee myle.... czy moze zapchana ?? czy cio ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:14 
Przyjaciel forum

Hehe, przeplywka mogla sie zwiesic...jest tam klapka, ktora reguluje przeplyw powietrza, moze sie tak jak napisalem zwiesila...poszukaj jeszcze jakichs nieszczelnosci w gumach laczacych przeplywke z kolektorem...moze jakies niewidoczne uszkodzenie i lapie lewe powietrze :niepewny:
Mozesz zrobic jeszcze tak, odepnij na moment przeplywke i zobacz jak sie bedzie auto zachowywalo...moze cos sie poprawi...jesli tak to wina przeplywki...w innym wypadku, trzeba szukac dalej...

P.S Ale OT zrobilismy w temacie u kolegi...zaraz mody sie nami zajma ;) :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:19 
Pierwsze kroki

no wlasnie to jest temat mojego chloapaka hehehe ;) wiec sie chyba niee zajma hehe ;] okok to posprawdzamy to co mi napisales i sie okaze czy to jednak to czy to niee to ;):)

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:22 
Przyjaciel forum

ZioMaLa napisał(a):
no wlasnie to jest temat mojego chloapaka hehehe ;) wiec sie chyba niee zajma hehe ;] okok to posprawdzamy to co mi napisales i sie okaze czy to jednak to czy to niee to ;):)

Hihihihihi...to tego to nie wiedzialem :rotfl: :rotfl: , hehe...to raczej nic nam nie zrobia hehehe

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:28 
Pierwsze kroki

Kisiel24 napisał(a):
Hihihihihi...to tego to nie wiedzialem :rotfl: :rotfl: , hehe...to raczej nic nam nie zrobia hehehe

hehehehe ;] smiesz sie ze mnie ;p jak mozesz:p;p hehehe
hmmm ... a takie pytanie tylko sie niee smiej ze mnie bo ja sdopiero co sie pomalu ucze hehehe :p w tych wlasnie silnikach ustawia sie jeszcze obroty czy niee????? bo wiem ze w e30 sie ustawialo... ;p;p

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:39 
Przyjaciel forum

ZioMaLa napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):

hehehehe ;] smiesz sie ze mnie ;p jak mozesz:p;p hehehe
hmmm ... a takie pytanie tylko sie niee smiej ze mnie bo ja sdopiero co sie pomalu ucze hehehe :p w tych wlasnie silnikach ustawia sie jeszcze obroty czy niee????? bo wiem ze w e30 sie ustawialo... ;p;p

Ja z pieknej dziewczyny mialbym sie smiac...nigdy!!! :hyhy: :] , a tak powaznie, dobrze ze sie interesujesz fura partnera :D...w M50/lub M52 bo nie wiem jaki to model silnika nic sie nie ustawia...wszystko sie samo ustawia :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:47 
Pierwsze kroki

Kisiel24 napisał(a):
Ja z pieknej dziewczyny mialbym sie smiac...nigdy!!! :hyhy: :] , a tak powaznie, dobrze ze sie interesujesz fura partnera :D...w M50/lub M52 bo nie wiem jaki to model silnika nic sie nie ustawia...wszystko sie samo ustawia :rotfl:

dobra dobra to popostu usmiechasz sie do mnie hehehehe :p hmm ... to jest m50b25 :p;p ja od zawsze kocham samochody :D chcialam uczyc sie w tym kierunkq no ale rodzice sie niee zgodzili:/ ale chcialabym soebie jakis kurs czy cos w tym stylu zrobic;p;p

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:50 
Przyjaciel forum

ZioMaLa napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):

dobra dobra to popostu usmiechasz sie do mnie hehehehe :p hmm ... to jest m50b25 :p;p ja od zawsze kocham samochody :D chcialam uczyc sie w tym kierunkq no ale rodzice sie niee zgodzili:/ ale chcialabym soebie jakis kurs czy cos w tym stylu zrobic;p;p

No dobra, niech bedzie ;) M50...bardzo dobre motory... :ok: ojjj, ale od tematu juz zeszlismy fiu, fiu... :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:54 
Pierwsze kroki

Kisiel24 napisał(a):
No dobra, niech bedzie ;) M50...bardzo dobre motory... :ok: ojjj, ale od tematu juz zeszlismy fiu, fiu... :rotfl:

no popieram ze sa dobre;p jaks ie niee psuja hehehi niee wiadomo co z nimi jest heheh ;p;p ok to ja ju nic niee bd pisac;p;p i sie niee bd odbiegac od tematu hehe :p

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:57 
Przyjaciel forum

ZioMaLa napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):

no popieram ze sa dobre;p jaks ie niee psuja hehehi niee wiadomo co z nimi jest heheh ;p;p ok to ja ju nic niee bd pisac;p;p i sie niee bd odbiegac od tematu hehe :p

Hehe, czasami im tylko cos dolega...jak to w starszych samochodach... :) No dobra...to koniec...hyhy pisania nie na temat :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 18:58 
Specjalista

poczytaj.... http://moto.wp.pl/kat,45754,wid,8392109 ... caid=16e3b

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 19:05 
Przyjaciel forum

zbigniewst napisał(a):

Bardzo dobry artykul kolego Zbigniewie :) Naprawde bardzo przydatny :ok: :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 19:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
Kisiel24, :08: za wytrwałość :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1