BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 13:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 12:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
swierzak napisał(a):
jesli nie przegrzales silnika to nic sie nie stalo.nawet krotkie przegrzanie nie powinno nic uszkodzic.ale sa przypadki uszkodzenia glowicy tzn.moze peknac albo sie pokrzywic.jezeli mowisz ze wskazowka nie przekroczyla optymalnej temperatury to nic silnikowi nie bedzie :)

Podziekowalem wczesniej :) Chyba weszlo pomogl :P

[ Dodano: 20 Listopad 2008, 12:08 ]
tomekgdz napisał(a):
nic nie powinno sie stac, a jak teraz ze stanem plynu? jezeli jest stan i sie nie gotuje to powinno byc wszystko ok tylko kontroluj stan bo napisales ze na przegladzie bylo ok to moze gdzies troche ucieka bo samo z siebie by tyle nie wyparowalo

Kupilem auto 8 miechow temu i wtedy sprawdzalem i wssytko bylo ok. Miedzy czasie tez sprawdzalem ale nie pamietam kiedy a panowie z przegladu podejrzewam ze nawet nie zobacyzli bo wiesz jak to sprawdzaja..... Dobrze ze w sama pore sie zorientowalem.

Dzis wlalem wode bo nie mialem plynu w domu ale w sobote zamierzam spusic i wlac na nowo plyn. Ale dzis po 20km sprawdzilem i nic nie bulkalo ani sie nie gotowalo wiec pewnie OK

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 12:13 
Częsty bywalec

czyli powinno byc ok ale i tak co jakis czas sprawdz stan bo nawet po pol roku nie powinno tyle ubyc pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 12:14 
Forumowicz

weszlo weszlo :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 10:09 
Przyjaciel forum

Może mi ktoś pomóc i powiedziec ile ma litrow ma zbiornik płynu chlodniczego bo chce kupic dzis plyn i wymienic caly i nie wiem ile potrzebuje.

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 13:59 
Forumowicz

kup sobie dwie piataki bo jedna to bedzie za malo a w razie czegos to na dolewke bedziesz mial.bo litrowych buteleczek to sie nie oplaca kupowac.jak ja wymienialem plyn to weszlo mi ok.6 l ale jeszcze troszke zuzylem na przeplukanie uklad(1l) bo mialem wode :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 18:24 
Przyjaciel forum

NO i po robocie.Weszlo mi jakies 5,5l bo zbiorniczek nie dokonca chyba powinien byc napelniony. Sciskalem weze i tez troche zlecialo wody. Mysle ze wszystkiego idealnie sie nie zlalo ale najwazniejsze ze nowy plyn i w autko ciepełko.DZIEKI

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1