vlad195 napisał(a):
panowie powiem tak jak niechodzil tak niechodzi mam juz dost tej bmw heh niechodzi na lewy rzad culindrów prawy chodzi iskra [chyba] jest[bylo spr. na jednej świecy] niereaguje na zdejmowanie wtyczek od wtrysków komputer pokazuje bląd ze niepracuje nieparzyste cylindrry i nie wiem o co chodzi teraz dzisiaj zawiozlem do mechanika i sie obaczy jutro watpie ze to zrobi ale niech zobaczy [byscie widzieli jak gaz mają podlączone]
Zacznijmy od początku:
Silnik M70 pracuje jak silnik 4 cylindrowy jeżeli chodzi o wtryski (ile razy o tym
pisałem to już nie pamiętam).
Cylindry pracują po 3:
1,3,5
2,4,6
7,9,11
8,10,12
Silniki pracujące z LPG mają odłączane wtryski benzyny w momencie pracy na LPG.
W tym samym czasie do ECU1 i ECU2 musi mieć podawany sygnał z emulatorów
wtrysku (inaczej zbierze błędy i będzie bebe działał).
I teraz mamy kilka spraw do sprawdzenia:
1. każda 3-ka wtrysków ma wspólną masę (jeżeli zniknie masa to nie działają)
2. każda 3-ka wtrysków ma wspólne sterowanie (to ono idzie do emulatora, przekaźnika, zależy jak został rozwiązany problem emulacji)
3. lewa strona silnika to ECU1 (pierwszy od szyby)
4. prawa strona silnika to ECU2 (2 od szyby) w skrzynce mamy 4 moduły ECU1 ECU2 EML ABS/ASC
Sprawdzenie emulatorów, sprawdzenie przejść na kablach, sprawdzenie masy...
Jakiego masz motronica? 1.3 czy 1.7?
M1.7 od 1991 roku (ale od którego miesiąca to nie wiem), wcześniej M1.3 (czyli do końca 1990, chyba...)
Jak podasz dane to wkleję ci opisy PIN na złączach ECU by sprawdzić czy
są przejścia. Pozwoli to szybko zdiagnozować problem.
Tutaj masz dla M1.7
masz piny na złączu ECU gdzie masz podłączane trójki wtrysków (między nie gdzieś
wpięta jest emulacja)
Zwróć uwagę, że wspólna masa dla wszystkich wtrysków idzie przez przekaźnik.
Jak trochę grzebałeś przy elektryce autka to powinieneś sam kilka spraw sprawdzić...