BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 22:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 08:46 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Tą niby żarówkę najprościej i najekonomiczniej jest zastąpić diodą led. Alternatywa, tak jak radził PageUp
Wracając do "wiedzy".
madmaxdamage
Ja swoje technikum elektroniczne skończyłem z wyróżnieniem, na trzecim miejscu w szkole, nie w klasie. Potem było jeszcze kilka lat studiów informatycznych, a w między czasie praca ;)
Na twoim miejscu nie chwalił bym się za mocno wykształceniem.
Cytuj:
Tak się składa że w tym roku skończyłem technikum elektroniczne i wiem że dioda to dioda, a led to led. Mówiąc dioda, w głowie pojawia mi się prostownicza - i nic więcej.

Jakby twój nauczyciel od elektroniki to przeczytał, to by padł na miejscu. :zalamany:
Gdy Michał2906, napisał;
Cytuj:
madmaxdamage skoro jesteś elektronikiem tak jak psizesz, to powinienes wiedzieć że istnieje podział diod. I LED też jest diodą

Ty zaraz odwracasz kota ogonem i twierdzisz że słowa varianta Cię zbulwersowały.
Cytuj:
Ale ja nie powiedziałem że nie wiem że jest podział diod :P Wręcz przeciwnie. Chodziło tylko o to że variant był chamski w stosunku do twórcy tematu. Po prostu chciałem pokazać że na upartego, podkreślam na upartego do niego też się można przyczepić tak jak on się przyczepił do tayson.82

Ten Twój upór wziął się z tego, że masz "klapki na oczach" i jak sam powiedziałeś
dla Ciebie
Cytuj:
wiem że dioda to dioda, a led to led

To wszystko są diody.
Popieram słowa Michała.
Cytuj:
Nie unoś się za bardzo swoja wiedzą czasem niektóre sprawy, warto przemilczeć

Zamiast wywoływać awanturę, lepiej jest komuś w kulturalny sposób wytknąć jego błąd, samemu go ośmieszać.Nie obraź się na mnie i uwierz mi, dłużej zapamięta taką lekcję pokory, niż największą nawet jatkę :P

P.S. Od takich sporów jest GG i PW. Też miałem na początku starcie z Variantem, ale po rozmowie na gadulcu, wszystko wyjaśniliśmy i nikt na forum nie musiał tego czytać. Poza tym takie rozmowy, lepiej pozwalają poznać ludzi.

Ostatnio edytowano 20 czerwca 2009, 08:54 przez Toudi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 08:48 
Forumowicz

Moje BMW: E36 323i Turing
Kod silnika: M52B23
Zdecydowanie popieram kolegów którzy mówią że tam jest żarówka ja kupowałem w ASO cały kluczyk do E36 i jest tam montowana żarówka z tego co pamiętam zresztą kolor światła jest inny niż w białej diodzie LED. W katalogu na BMW-Fans też jest ten element opisany jako żarówka. Trochę nie rozumiem skąd pomysł że dam jest dioda skoro wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że jest żarówka.

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 08:53 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Marko84s wyjaśniłem powód wyżej.
Cytuj:
Tą niby żarówkę najprościej i najekonomiczniej jest zastąpić diodą led. Alternatywa, tak jak radził PageUp

P.S. Jak na pewno zauważyłeś, to ta cała dyskusja, tak naprawdę, nie dotyczy już tematu ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1