jimmy86 napisał(a):
Witam.
Czeka mnie wymiana siłowników tylnej klapy oraz maski w moim e36 kombi. Jakie siłowniki polecacie. W sklepie w którym się zaopatruje w większość rzeczy do auta zaproponowali najtańsze siłowniki firmy Hart. Wiem że to najtańsza firma ale przyznam że różnica w cenie jest dość znaczna jak dla mnie. Czy warto je kupić wg was czy lepiej dołożyć do czegoś lepszego ( jeśli tak to do czego i w jakiej m/w cenie)?
Druga sprawa to ciężko zamykające się drzwi przednie(po obu stronach mam ten problem). Żeby je zamknąć potrzeba naprawdę mocno trzasnąć bo inaczej trzeba poprawiać a jest to dość irytujące. Czy wy tez tak macie w swoich autach? Czy można to jakoś poprawić, coś podregulować może? Tylne drzwi zamykają się inaczej niż przednie, jest z nimi zdecydowanie mniejszy problem.
Pozdrawiam jimmy86
1) silowniki - odpowiadam na przykladzie Compacta - odradzam silowniki firmy Polcar, u mnie chcialy zawiasy powyrywac, nie maja fukcji wyhamowywania. Kupilem uzywki, ale okazalo sie ze nie unosza klapy, wiec to tez lipa. Teraz mam jeden oryg. uzywke i jeden polcar - daje rade. Ja osobiscie bym probowal szukac uzywek w dobrym stanie
2) drzwi - tak, da sie regulowac. U mnie drzwi zamykaja sie dosc dobrze. Moze masz wyrobione zawiasy juz w drzwiach i po prostu opadly? Zamykaj drzwi powoli i patrz czy przy najsciu na zamek zmieniaja swoja odleglosc do progu, prawdopodobnie sie uniosa