BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z przekroczeniem 160km/h...
PostNapisane: 25 lipca 2007, 11:47 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam.
Jako ze swiezak jestem i nie mam zupelnie pojecia o mechanice to zwracam sie z prosba o pomoc do ludzi madrzejszych w tym temacie.

Zaczne od poczatku. W marcu kupilem sobie wreszczie moje wymazone BMW. 318is oczywiscie. Piekna coupetka :) Wszystko ladnie pieknie. Miesiac pozniej pedzilem juz moja beemeczka przez autostrady Niemiec do Szkocji gdzie teraz pracuje.
Bylo cudownie. Autko pedzilo jak nalezy. 220 na zegarku, usmiech na twarzy... Wszystko bylo w jak najlepszym porzadku.
No i do rzeczy. Jakos miesiac temu po zatankowaniu i przejechaniu jakichs 30 moze kilometrow zaczelo sie dziac cos dziwnego. Silnik stracil moc. Ledwo jechal i pojawily sie jaies dziwne wibracje. Zjeczalem na pobocze nie gaszac silnika. Otworzylem drzwi zeby lepiej slyszec jak pracuje silnik i dalem mu troche w gaz. Zamiast pieknego BRRUUMMM! uslyszalem B R RB BRBR RRR UU R UUU MMmmm.... Cholera ciezko opisac odglos silnika literkami :) W kazdym badz razie nie brzmial normalnie i strasznie klekotal. Zgasilem silnik i odplilem go ponownie. Brzmial niby normalnie ale cos dziwnego zaczelo sie dziac. Od tamtej pory nie moze sie rozpedzic do wiecej niz 160 (szczyt 4 biegu). Po wrzuceniu piatki nie idzie dalej i juz.

POMOZCIE !!!!

z gory dziekuje za wszystkie rady i uwagi !

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 11:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: E28 E24 E36 F07
Kod silnika: V8
jak wlales slabego paliwa, to moze filtr paliwa... u mnie tez tak bylo co prawda nie patrzylem ile poleci. ale po zatnakowaniu na najgorszej stacji autko zupelnie stracilo moc, wyjezdzilem slabe paliwo i zatankowalem to co zawsze (vp racing), lecz iska nie chodzila jak dawniej, pomoglo rozlaczenie klemy na noc i wymiana filtra paliwa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 11:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
witam kolejnego forumowicza z Kielc

nie jest wesołe to co opisałeś, ale przyczyn może byc wiele, wg mnie podjedź do Mariusza do Leszczyn, on się zna na autach (na BMW przede wszystkim), na pewno postawi diagnozę.
dojazd: Jadąc od Cedzyny mijasz zalew, nie dojeżdżając do koscioła (ok. 300metrów) w prawo, warsztat chyba Q-service, pytaj o Mariusza, jakby cos tel. 605312191

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 12:12 
Pierwsze kroki

z tego co kolega pisze znajduje sie w szkocji i prosi was o pomoc i dobrze robi... pracuje w walii i nie polecam tych zajebanych mechanikow :/:/ przez nich zajechalem glowice ,wogole to na niczym sie nie znaja.... :]

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 12:29 
Poszukaj zanim zapytasz

no wlasnie o to chodzi ze gdybym w kielcach byl to nie bylo by problemu.

dodam jeszcze ze autko zachowuje sie w miare normalnie na nizszych biegach. zbiera sie calkiem calkiem i zdaje sie ze nie brakuje mu mocy. tylko wlasnie gdy dochodze do 160 zaczynaja sie delikatne wibracje i wiecej nie poleci

dzieki za dotychczasowe uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, 17:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e60 AcSchnitzer
Kod silnika: N62B44
Przede wszystkim powinieneś sprawdzić na kompie błędy. Bo pewnie się takie pojawiły.
Może być teraz tak, że auto chodzi w trybie serwisowym. Jeśli był to niegroźny i jednorazowy błąd, możesz odłączyć aku na godzinę i sprawdzić jak będzie. :)

601 96 11 92

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1