Witam:) , w moim bmw zaistniał problem przy jeździe 140+ zaczęło przerywać co się dzieje już opisuje gdy podczas jazdy 140 spada moc tak jakby gaz mi odcinało lub powietrze odcinało lub za mała dawka paliwa popuszczę pedał gazu i dodam i dojedzie z czasem 150, a czasem do 160 i cały czas to samo muszę opuścić gaz do końca i znów mogę depnąć i znów ten sam kłopot.... a drugi problem mój to taki nie wiem czy to samo np. chcę wyrwać szybko z miejsca mówiąc z piskami opon np wcisnąć gaz a on dojdzie do 4-5 tys obrotów już gdy ruszę zapiszczą opony i ruszy samochód silnik opada z mocy i zdycha jakby miał zaraz zgasnąć cały samochód dostaje drgań. jagby nie robił na wszystkie cylindryi puszcza w tym momencie straszny dym biały jagby niebieski gdy wrzuce na luz dodam kilka razy gazu, lub wzuce na niszy bieg i bede trzymał gaz w podłodze. silnik wraca do normalniej pracy a moja prędkość max wynosi 150 w porywach do 160, silnik pali idealnie zimny ciepły nie kopci podczas jady i przy odpalaniu. ropa mi sie cofała to wstawiłem zaworek odrazu jak go kupiłem i narazie niemam problemów z odpalaniem są teraz minosowe temparutry podchodze grzeje około 10 sek świeczki i pali na dotyk. Znajomy ma audi 80 b2 1.6 td gdy jechał zamną i depną to mnie wzioł jak ja jechałem 110 a mi strasznie długo zajmowało to bujanie w porównaniu z filmikami na YouTube. posiadam audi 1.9 tdi zdaje sie zrywniejsze od tej bmw. bo te śilnkiki bmw są porównywalne tymi z audi 1.9tdi Co morze dolegać znajomy mówił przepływomierz ale wyczytałem że niema przepływomierza w tej ver .pod kompem byłem nie wykazano błędów. tylko ze świeczki nie grzeją bo przekaźnik walnięty i zrobione na przycisik tez jak zauważyłem coś słabiej ciągnie na 4 i 5 biegu tak mi sie może zdaje ale chyba tak naprawde jest reszta biegów 1.2.3 są wporzadku. olej i filtry paliwa i oleju zmieniony i powietrza tez prosze o poważne propozycje do rozwiązania bo chcę w zime przeprowadzic tuning optyczny jej a silnik to podstawa aby sie turlał samochodzik;p a i świece żąrowe zmienione..... dalszy mam problem chyba zaczeła słabiej grzać mi w środku borygo jest
|