BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 02:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 318 TDS Problem z mocą przy prędkości i wiele więcej..
PostNapisane: 25 listopada 2011, 20:36 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36
Witam:) , w moim bmw zaistniał problem przy jeździe 140+ zaczęło przerywać co się dzieje już opisuje gdy podczas jazdy 140 spada moc tak jakby gaz mi odcinało lub powietrze odcinało lub za mała dawka paliwa popuszczę pedał gazu i dodam i dojedzie z czasem 150, a czasem do 160 i cały czas to samo muszę opuścić gaz do końca i znów mogę depnąć i znów ten sam kłopot.... a drugi problem mój to taki nie wiem czy to samo np. chcę wyrwać szybko z miejsca mówiąc z piskami opon np wcisnąć gaz a on dojdzie do 4-5 tys obrotów już gdy ruszę zapiszczą opony i ruszy samochód silnik opada z mocy i zdycha jakby miał zaraz zgasnąć cały samochód dostaje drgań. jagby nie robił na wszystkie cylindryi puszcza w tym momencie straszny dym biały jagby niebieski gdy wrzuce na luz dodam kilka razy gazu, lub wzuce na niszy bieg i bede trzymał gaz w podłodze. silnik wraca do normalniej pracy a moja prędkość max wynosi 150 w porywach do 160, silnik pali idealnie zimny ciepły nie kopci podczas jady i przy odpalaniu. ropa mi sie cofała to wstawiłem zaworek odrazu jak go kupiłem i narazie niemam problemów z odpalaniem są teraz minosowe temparutry podchodze grzeje około 10 sek świeczki i pali na dotyk. Znajomy ma audi 80 b2 1.6 td gdy jechał zamną i depną to mnie wzioł jak ja jechałem 110 a mi strasznie długo zajmowało to bujanie w porównaniu z filmikami na YouTube. posiadam audi 1.9 tdi zdaje sie zrywniejsze od tej bmw. bo te śilnkiki bmw są porównywalne tymi z audi 1.9tdi Co morze dolegać znajomy mówił przepływomierz ale wyczytałem że niema przepływomierza w tej ver .pod kompem byłem nie wykazano błędów. tylko ze świeczki nie grzeją bo przekaźnik walnięty i zrobione na przycisik tez jak zauważyłem coś słabiej ciągnie na 4 i 5 biegu tak mi sie może zdaje ale chyba tak naprawde jest reszta biegów 1.2.3 są wporzadku. olej i filtry paliwa i oleju zmieniony i powietrza tez prosze o poważne propozycje do rozwiązania bo chcę w zime przeprowadzic tuning optyczny jej a silnik to podstawa aby sie turlał samochodzik;p a i świece żąrowe zmienione..... dalszy mam problem chyba zaczeła słabiej grzać mi w środku borygo jest

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] 318 TDS Problem z mocą przy prędkości i wiele więcej..
PostNapisane: 25 listopada 2011, 23:58 
Forumowicz

Moje BMW: e36 Touring
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=105643
Witam
1- ja mam to samo 140 ,150 km i przerywa i nie mam pojęcia co to jest
2- co do ruszania to zeby ruszac spiskiem to za słaby silnik jest (tak mi sie wydaje )akurat tutaj nie ma co porównywac Audi to jest naped na przód
3-chyba ci olej bierze jak ci kopci na niebiesko ,mi kopci ale na czarno (kopcił) zaślepiłem zawór EGR i spokój

Tytuł: Re: [E36] 318 TDS Problem z mocą przy prędkości i wiele więcej..
PostNapisane: 26 listopada 2011, 07:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E36
Silniki nie są slabe te az tak:) oleju nie bierze uszczelka cała. kolor boryga zieloniutki:P ale żeby audi 80 b2 z silnkiem 1.6 td wzielo bmw to juz hańba jechałem z 110++ a on tylko gazu dodal i pojechal jego audi 160 w poprwach do 170 jeździ , a umnie odciencie tez sie robi na 1.2.3 biegu jak normalnie sie wystartuje a na 4 biegu juz przy 130-140km/h zaczyna mulic dusi coś go;/ j i na 5 to samo tylko przy 140+ juz to sie dzieje ale jak dodam gazu ie kopci nic tylko jak chce sie ruszysc z piskami opon tak mówiąć to wtedy puszcza dym jak mu ta choroba wyskoczy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1