BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 20:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] problem z maglem
PostNapisane: 7 grudnia 2011, 20:50 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam.
Wymieniłem maglownice na drugą ale że był problem z jej odpowietrzeniem (nie była to wina pompy) odkręcałem wężyki chcąc sprawdzić gdzie i czy leci płyn. No i odkręciłem ten metalowy przewód w maglu no i jak go wkręcałem z powrotem to niestety rozwaliłem gwint w obudowie. Musiałem przełożyć wszystkie części z nowego magla do starej obudowy (w starym maglu stukało pukało i leciało). Wszystko złożyłem tak jak było założyłem do samochodu odpowietrzyłem i baja wszystko działa lekko się kręciło (przód samochodu w powietrzu) samochód opuściłem na koła wyjechałem z garażu i zonk. W lewo bardzo ciężko się skręca kierownicą (jakby nie było wspomagania) w prawo jest dużo lepiej.
Pytanie czy może ta śruba de regulacji luzów maglownicy jest za mocno dokręcona a może ta śrubka (na spodzie magla schowana pod metalową wkręcaną pokrywką) co trzyma od spodu ten krótki wałek i łożyska się ciężko kręcą?
Ale skoro tak to dlaczego skręcając w jedną stronę jest lipa a w drugą jest lepiej

I tak jadę niedługo na kanał walczyć z tym ale może ktoś spotkał się z czymś takim?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] problem z maglem
PostNapisane: 8 grudnia 2011, 10:56 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
a sprawdzales krzyzak na kolumnie? :hyhy:

Tytuł: Re: [e36] problem z maglem a może i nie?
PostNapisane: 8 grudnia 2011, 18:27 
Poszukaj zanim zapytasz

Problem już rozwiązany.

No i zonk. Parę dni spokoju myślałem że już się ze wszystkim uporałem a tu znowu się zaczęło. Pompa wyje jak głupia w zbiorniczku jest jakby piana. Chyba zaczęła wyć od momentu jak poluzowałem trochę tą śrubę od redukcji luzów czy jak się to tam nazywa, bo kierownica trochę nie chciała wracać sama. Ale co by to miało do tego że pompa wyje? nie mam już pojęcia. Ma ktoś jakieś pomysły?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1