BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 maja 2025, 00:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ E32] Pamięć fotela,problem
PostNapisane: 4 marca 2012, 11:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 325i
Witam,jak w temacie ,problem polega na tym iż nie miałem wcześniej w e36 i e34 takiej opcji i przeczytałem że ustawia się fotel i wciska memory, potem np 3 i jest zaprogramowane ustawienie pod nr 3.A u mnie wygląda to tak raz na jakiś czas zapala się lampka memory jak ją wciskam :( przycisk z nr 1 w ogóle nie reaguje tak jak by nie działał ..... PROBLEM nr 2 to że po przyciskaniu memory czasem fotel sam się ustawia w dziwne ustawienie.Jak sprawdzić czy przełącznik jest sprawny bo nie mam na podmianę innego żeby to zrobić a na allegro nie ma ani jednego.I czy to w ogóle jest wina przełącznika czy nie czegoś innego.Aaa i dodam że lusterka nie są podłączone wiec nie wiem nawet czy one działają bo ktoś podmienił na takie bez kostek:(Proszę o pomoc iż jest to pierwsze moje e32....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [ E32] Pamięć fotela,problem
PostNapisane: 4 marca 2012, 11:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
kolego, ja mam nieco podobnie jak Ty. u mnie wszystkie przyciski działają ale np memory musze wcisnąć strasznie mocno. mozesz rozebrać przełącznik, poczyścić mu styki i takie tam - może pomóc choć u mnie nie pomogło :P

co do pamięci samej - u mnie też czasem nie "wczytuje" ustawienia pochylenia siedziska. olałem temat bo nie wgłębiam się.

mozesz zajrzeć też do mojego tematu tutaj: viewtopic.php?f=25&t=90226 tam jest kilka osób które mają takie fotele może coś poradzą.

i jeśli mozesz i coś wiesz - wypowiedz się tam na końcu a propos lusterek - powiadasz że powinny być takie z kostkami dodatkowymi? jeśli tak to gdzie szukac tych kostek z lusterek?

PostNapisane: 5 marca 2012, 23:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 325i
Jeżeli chodzi o te kostki to miałem na myśli Kostkę z Pinami , zależy jakie ty masz lusterka bo ja miałem z e34poliftowe i niestety tam jest tylko 4 pinów i w sumie zrezygnowałem z przeróbek lusterek i auto będzie całe w orginale :) Aa co do przełącznika da się go rozebrać??????? bo w moim jest chyba zbyt wciśnięty guzik numer 1 patrząc na resztę, bo z tego co wiem to tylko można ją wyciągnąć z fotela i wypiąć...... a z tego co się rozglądałem to ciężko o taki przełącznik np na allegro a w aso to pewnie z 300zł będzie kosztował o ile można go dostać.

PostNapisane: 6 marca 2012, 09:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: Subaru Outback
Kod silnika: EJ253
tak, ja swój rozbierałem. nie pamiętam już jak ale jak go wymontujesz to ogarniesz jak to szło.

wiem już że te kostki są potrzebne ale gdzie one są? bo do fotela idzie taki magiczny rozgałęziacz który ma między innymi kable do lusterek tylko gdzie te kable wpiąć?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1