|
Witam. Jestem tutaj nowy ale mam nadzieje że pomożecie mi, a mianowicie mój problem polega na tym że silnik ma problemy z odpalaniem na zimno silnik długo kręci zanim odpali i jeszcze czuć benzynę w wydechu a jak już odpali to przy mocno wciśniętym gazie się krztusi itd. natomiast jak leciutko dotykam pedał gazu tak nie robi. Dolot jest szczelny, wąż podciśnienia pod kolektorem też jest w porządku. Wczoraj chciałem sprawdzić czy to może nie pompa więc odkręciłem przewód paliwowy od listwy (koło regulatora ciśnienia) i przekręciłem na zapłon, słychać że pompa pracuje natomiast nic nie leci. Założyłem z powrotem i na zapłonie poczekałem ok minuty po czym silnik odpalił bez problemu, i teraz się zastanawiam co to może być czy pompa czy filtr paliwa czy może jeszcze coś gorszego,musze jeszcze przyznać ze odpiąłem dla testu przepływomierz i bez niego chodzi lepiej. Dodam że mam instalacje gazową i na gazie chodzi bez zastrzeżeń. Jeżeli wiecie co to może być lub mieliście podobny przypadek to proszę o pomoc:) Z góry dzięki:)
|