korass napisał(a):
na dole są dwa wężyki, grubszy i cieńszy (grubszy jest zaślepiony śrubą M8, a cieńszy blachowkrętem...)
Na dole ?
Ja mam to samo w swoim m50b25 ale krocce z tego wychodza mi na gore i mam podlaczone 2 wezyki do tego jak piszesz , oba ida do takiego ustrojstwa przed przednim kielichem
Zaraz pstrykne foto to pokaze jak to wyglada..
Szwagier ma w 2.5 tylko ta podkladke a dwa wezyki z niej ida i lacza sie z obiegiem plny chlodzacego .. wnioskuje ze ma podgrzewana przepustnice?
To ustrojstwo u mnie to ktos mi kiedys powiedzial ze niemcy doposazali to u siebie bo mieli jakies normy w co2 czy cos tam cos tam .. i to powodowalo nimy mniejsza emicje co2 ..a najprosciej mowiac to bylo po to by pan gebels dopuscil to do ruchu na przegladzie ..ale jak z tym jest naprawde to nie wiem
Wiem ze u mnei ten gruby przewod w jednym kiejsu jest przeciety i polaczony ( tak ze nie widac przeciecia) grubym czopem wewnatrz ..czyli przez te rurke nie przechodzi nic .. sprawdzalem to na rozne sposoby i nic nie czuc tam ani nie widac ..wiec zagadka nie wyjasniona
EDIT
mala poprawka .. Przewod cienszy ( czerwony) idzie z przepustnicy pod pocztek kolektora i znika w gaszczu przewodow .. A wychodzi drugi przwod -trn sam przekroj i idzie do tego ustrojstwa .
Przewod gruby (niebieski ) idzie bezposrednio do tej ''rzeczy''
troche rozrysowalem