BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] pytanie co do alarmu w moim autku
PostNapisane: 20 września 2007, 12:49 
wczoraj rano wchodze do sklepu po świeże pieczywko, stoję sobie w kolejce, a na zewnatrz wyje alarm w jakims aucie. Ludzie wchodzący do sklepu za mna mówią, że to w moim autku ja zdziwiony wychodzę ze sklepu, bo przecież odkąd mam to auto czyli od lutego nigdy nie wyła i myślałem, ze w ogóle nie ma takiej opcji. teraz moje pytanie co to za alarm na jakiej zasadzie działa, dodam, że auto wyposażone jest w kluczyk ze scyzorykiem a na tylnej bocznej szybie jest jakaś naklejka BMW BAVARIA SAFETY. Z góry dzięki za wyjaśnienie zasad działania tego alarmu!

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2007, 15:51 
Częsty bywalec

klocek535ie34 napisał(a):
na tylnej bocznej szybie jest jakaś naklejka BMW BAVARIA SAFETY.

Nie wiele pomogę jeśli chodzi o alarm ale ta naklejka odnosi się do radia i jego kodowego zabezpieczenia

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 września 2007, 18:42 
Pierwsze kroki

Ja kiedyś w E34 miałem alarm fabryczny i dowiedziałem się , że go mam w momencie próby włamania - czujka była podpięta pod zamek i w momencie jego ukręcenia auto zaczęło trąbić .

Piszesz , że masz scyzoryk - ale taki jak w VW/Skodzie ???

BMW E 34 nie miało takich kluczy fabrycznie ale można kupić takie alarmy - gdzie zamiast breloczka na łańcuszku - pilot jest w łebku kluczyka . Być może masz taki alarm ?

Czy otwierasz ayto z pilota umieszczonego w tym kluczyku czy mechanicznie ?

Jeśli mechanicznie - to mógł zadziałać alarm fabryczny - duża dioda na środku deski powinna mrugać

Pozdro
Mario

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2007, 05:50 
Nie wiem jakie kluczyki są w vw lub skodach bo szczerze mówiąc nie widziałem w tych autach takich kluczy jak mój. U mnie grot klucza wydostaje sie z obudowy po nacisnieciu okrągłego znaczka BMW na kluczyku, auto zawsze zamykam i otwieram pilotem za każdym razem korzystając z funkcji deadlock. Ja podejrzewam, że alarm aktywuje sie razem z deadlockiem ale chciałbym sie dowiedziec coś na temat jego działania, czy uruchamia się tylko przy próbie włamaania, a może ma jakis czujnik wstrząsowy i czy mozna go rozbudowac.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1