whatdefak napisał(a):
Witam,
Co może być powodem iż klapka wlewu paliwa nie otwiera się? Co sprawdzić? Jest jakiś bezpiecznik od tego czy jak ?
Druga sprawa to co może być problemem że jak chce zamknąć samochód, i przekręcam kluczyk to auto nie zamyka się, muszę dopiero wcisnąć guzik od drzwi kierownicy i wtedy się zamykają wszystkie drzwi + bagażnik, a z kluczyka wcale, nawet drzwi kierowcy.
Dodatkową sprawa może być taka że co zrobić jak mi się tylne szyby nie uchylają? Nie są elektryczne, tylko na zawias ale odginam go i szyba się nie uchyla

, a nie chce czegoś zepsuć.
Pozdrawiam,
pierwszy problem
sprawdź siłownik klapki oraz wiązkę idącą do niego
problem drugi
wydaje mi się, że masz po prostu uszkodzony zamek, nie widać żadnych śladów prób włamania, grzebania przy zamku??
problem trzeci
co do szyb uchylnych to jeśli nikt nich nie otwierał przez bardzo długi czas to potrafią się nieźle przykleić do uszczelek (swoja drogą ja u siebie, je może dwa razy w życiu otwierałem), miałem tak co prawda nie w bmw, ale we wcześniejszym samochodzie, też się chwilę głowiłem, nie chciałem na siłę wypychać szyby, wiec pierwsze od wewnątrz ile się dało poodginałem uszczelkę, potem plastikowa kartą (coś jak karta kredytowa) próbowałem oddzielić uszczelkę od szyby i potem poszło, niestety razem z kawałkiem uszczelki