Witam wszystkich.
Na początku powiadomię wszystkich ze przeczytałem już dużo wątków na ten temat i jednak postanowiłem napisać temat.
Otóż chce wymienić sam tapicerkę na podsufitce ponieważ na całej powierzchni pianka juz sie odkleiła i materiał odpadł.
Chce zostać przy oryginalnym szarym odcieniu, lecz obkleić chce również przednie i tylne słupki oraz pokrywę silniczka szyberdachu oraz sam dol szyberdachu.
Mam pare konkretnych pytań.
jakim najlepiej klejem kleic taka tapicerkę?
Jakich najlepiej narzędzi użyć? do np. równomiernego dociskania materiału do kleju?
Czym sie rożni tkanina z cienka gabka od tej z gruba gabka?
Czym najlepiej wyczyścić drobne pozostałości po piance? rozpuszczalnik ekstrakcyjny?
Najgorsze dotyczy szyberdachu. Musze obkleić również dol szyberdachu bo i tam mi sie rozwarstwił materiał.
Jak to najlepiej zrobić, ? wyciągając szyberdach czy da sie jakoś bez wyciągania ?
Czy macie może jakiś patent na ta uszczelkę od szyberdachu która tez jest pokryta tapicerka?. czy da sie do jakos obkleić ?
Mam również problem mechaniczny.
szyberdach przesuwa sie ładnie w przód i do tylu lecz nie uchyla sie. dol szyberdachu podczas uchylania chowa sie do tylu lecz górna cześć sie nie uchyla, pomyślałem ze przy okazji może wyciągne ten szyberdach i go naprawie ? czy trudno wyciągnąć ten szyber i czy ogólnie duzo z tym zachodu.
Dziękuję od razu wszystkim za pomoc i dobre rady. Propozycje użycia konkretnych materiałów mile widziane

pozdrawiam wszystkich.
p.s. jak myślicie ile czasu potrzebuje na ściągniecie podsufitki ??