Witam chciałem zapytać czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa układ paliwowy w e36 ? Chodzi mi głownie o to że od pewnego czasu mi przerywa, dusi ją obroty falują jak stoję na światłach, ale jest jeden problem zauważyłem że dzieje się tylko gdy jest rezerwa, gdy jest ponad rezerwę już się tak nie dzieje i chodzi w miarę normalnie.Więc po przeszukaniu forum i przeczytaniu kilku tematów wymieniłem filtr paliwa.Niestety to nie pomogło więc dziś zajrzałem do zbiornika najpierw wyjąłem pompę paliwa było trochę syfu na sitku więc je wyczyściłem, dalej nic.Następnie zabrałem się za drugą komorę i tu moje pytanie czy ta komora za kierowcą powinna być pusta czy powinno być w niej paliwo tak jak w komorze gdzie jest pompa paliwa ? Po co są dwa pływaki w tych komorach i taki bolec od pływaka co idzie aż do dna baku tak jakby wypadł ze swojej prowadnicy jednym uchem czy to tak powinno być ? a drugie co jest za tą prowadnicą jest pęknięte.Może mi ktoś powiedzieć czy ta komora za kierowcą to powinno być w niej paliwo, i do czego służy ten pływak w tej komorze.Dodam jeszcze że w komorze gdzie jest pompa jest ponad 1/3 paliwa a na zegarach pokazuje mi koniec rezerwy.
|