W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji. Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!
Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Tytuł: [E36] Przekaźnik sondy, proszę o diagnozę błędów z DIS'a
Napisane: 12 grudnia 2014, 11:42
Poszukaj zanim zapytasz
Przy okazji pierwszego postu witam wszystkich serdecznie
Pacjent to M50B20 z gazem STAG.
Poniżej wklejam błędy jakie odczytał DIS:
Bardzo proszę kogoś obeznanego w Disie o interpretacje, wg mnie silniczek krokowy do wymiany, ale o co chodzi z przekaźnikiem sondy?
Druga dziwna sprawa wg mnie jaką zuważyłem to klikanie przekaźnika grzałki sondy w chwili wciśnięcia przepustnicy, przy płynnym dodawaniu gazu nie klika. Czy jest to normalny objaw związany z dobieraniem mieszanki prze sterownik, czy jednak jest coś nie tak ??? Proszę o informację czy tak powinno być?
Tytuł: Re: [E36] Przekaźnik sondy, proszę o diagnozę błędów z DIS'a
Napisane: 12 grudnia 2014, 12:40
Poszukaj zanim zapytasz
Przy okazji pierwszego postu witam wszystkich serdecznie
Pacjent to M50B20 z gazem STAG.
Poniżej wklejam błędy jakie odczytał DIS:
Bardzo proszę kogoś obeznanego w Disie o interpretacje, wg mnie silniczek krokowy do wymiany, ale o co chodzi z przekaźnikiem sondy?
Druga dziwna sprawa wg mnie jaką zauważyłem to klikanie przekaźnika grzałki sondy w chwili wciśnięcia przepustnicy, przy płynnym dodawaniu gazu nie klika. Czy jest to normalny objaw związany z dobieraniem mieszanki prze sterownik, czy jednak jest coś nie tak ??? Proszę o informację czy tak powinno być?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 13 gości