Cześć, ja mam E36 316i 1.9 Compact i mam ASC+T, żadnych schematów nie ogarniam, ale jeśli chcesz wiedzieć jak to działa to już mówię. ASC działa tak, że w momencie wykrycia poślizgu jest jakby dławiona przepustnica i auto przestaje przyspieszać. Wyobraź sobie, że stoisz w śniegu - bez ASC jak naciśniesz gaz to auto natychmiastowo zwiększy obroty i zacznie mielić kołami. Zrób to samo z ASC z gazem w podłodze i obroty nie przekroczą ASC, kontrolka będzie ciągle migała, a auto będzie walczyło o złapanie przyczepności - pomaga to uniknąć poślizgu, gdyż w normalnych warunkach zanim byś samemu odjął gaz to już byś mógł wpaść w większy poślizg, a tak to system zapobiega temu natychmiastowo.
Dopisek +T to "traction" i dodatkowo przyhamowuje poszczególne koła, w praktyce ciężko postawić auto bokiem nawet na śniegu. Tak, do tego wykorzystywana jest pompa ABS. U mnie ona padła i wówczas świeciły mi się obie kontrolki ASC oraz ABS, więc oba podstawowe systemy bezpieczeństwa były nieaktywne. 220 zł z przesyłką za używkę, 300 zł za montaż+kodowanie i działa. Ciekawostka: oryginalna pompa ABS w ASO bez końcówki kosztuje 7000 zł

Pozdrawiam