Witam.
Od miesiąca jestem posiadaczem BMW e36 o jednostce napędowej 1.8ti. Rocznik 97, stan w 100% oryginalny, jestem jej drugim właścicielem od nowości (salon Polska).
Sprawa ma się tak, wiadomo że samochód jest leciwy i zawsze będzie "coś do zrobienia".
Niepokoi mnie dźwięk spod samochodu na nierównościach. Dźwięk jest metaliczny, na każdej nierówności słychać takie metaliczne obijanie. Dodatkowo przy prędkości 80 km/h + samochód lekko ściąga w prawo. Czego to może być wina? Wymieniłem tuleje z przodu i zlikwidowałem luzy w kołach, niestety nie wyeliminowało to problemu.;/
Druga sprawa to różnica w zawieszeniu przód - tył. Czy obniżając zawieszenie z przodu (o ok 5-7 cm) wystarczy że tylko przytniemy sprężyny?
Trzecie i ostatnie - mam parę bezbarwnych zaprawek na karoserii gdzie odprysnął lakier (średnica ok 0,5 cm) - jedna na masce, i z 5 na drzwiach. Czy takie mankamenty lakiernik mi do miejscowo zrobi czy raczej trzeba pełne lakierowanie?
Proszę o wyrozumiałość jeśli gdzieś błąd popełniłem, jestem jeszcze amatorem w tej dziedzinie.
Pozdrawiam!