cześć. mam problem imo w e36 m52b20 95r. jakieś pół roku temu przełożyLem pastylke imo do innego kluczyka i tak jeździłem z pół roku, aż do dzisiaj. Wczoraj miałem czasem problem odpalić, tak jakby nie czytał kluczyka, nie za każdym razem chciał kręcić. Dzisiaj już całkowicie nie chciał odpalić, kręcić. wygląda jakby pastylka się Rozkodowala. wziąłem drugi kluczyk, który mam ten plastikowy i z tego normalnie pali. Mozliwe, ze sam z siebie sie rozkodował albo przez moje przeklejenie, itp ? Bo po mału coraz czesciej przestawała łapac, az w koncu umarl.
teraz pytanie co z tym zrobić.
dorobienie, dokodowanie pastylki podobno kolo 150-200 zł.
nowy kluczyk w bmw niby 200zł. ale musiałbym jechsc z radomia do serwisu do wawy i potem znowu jechsc, żeby odebrać dodając ze samochód nie stoi na mnie.
myślałem, żeby może usunąć ewsa, ale nie wiem jakie tego koszty.
może są jakieś inne ambitne sposoby ?
najchętniej bym usunął ewsa, zablokował, itp bo mam kilka kluczy, a wsumie jedna sprawna pastylke.
kiedyś czytałem, że są jakieś emulatory, czy moga one w jakis sposob sie uszkodzic lub rozprogramowac ? albo może kupić ewsa z pastylkami z innej e36, widzialem ze na allegro stoja po 170zl caly zestaw nawet z 3 pastylkam, trzeba wtedy kodowac ? czy po prostu zamontować. ?
może ktoś doradzi, podpowie albo przerabial temat
|