Witam , stałem się posiadaczem BMW e36 Compact 1995 m43b16 1.6 z lpg . Jednym z jego mankamentów są zegary . Mianowicie działa tylko obrotomierz , nie działa więc prędkościomierz wskaźnik paliwa oraz temperatury . Podczas testu zegarów , wskaźnik paliwa nie rusza wogole , prędkościomierz dobija do 180 powariuje trochę i opada , obrotomierz i wskaźnik temperatury ruszają i opadają normalnie. Komputer obc wskazuje ciągle temperature -40 nie pokazuje spalania , prędkość też jest przekłamywana .Czy zegary są jakoś powiązane z obc? Szukałem informacji na ten temat , ale żadna nie odpowiada takim objawom . Czy te że wskaźnik paliwa nie rusza podczas testów dyskryminuje już zegary , czy mogę szukać problemów w czym innym. Dodam że auto stało koło roku. I przed tym postojem poprzedni właściciel uważał że zegary działały poprawnie. Sprawdzałem czujnik prędkości znajdujący się na dyferencjale wygląda ok , przewody też wyglądają na nie uszkodzone , bezpieczniki również sprawdzone . Czekam na podpowiedzi oraz porady , z góry dziękuje i pozdrawiam
dorzucam test zegarow i zdjecie obc
https://youtu.be/GNbqzer7IHs