BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Silnik dziwnie się zachowuje.
PostNapisane: 5 grudnia 2007, 12:06 
Forumowicz

Moje BMW: E34 525 Touring 92r
Kod silnika: M50TUB25 LPG/SEK
To kolejny mankament który przytrafia się w mojej bawarce.
Mam 525i 24v vanos + sekwencja gazu.
Problem polega na tym iż po odpaleniu na benzynie obroty silnika falują miedzy 550 - 800 dodam trochę gazu tak do 1200 puszczam gaz jeszcze trochę pofalują i jest git.
Wrzucam jeden i do przodu, dwa (nie przekraczając 3000 obrotów) trzy w gaz i kicha w ogóle nie ciągnie tak jakby nie palił na wszystkie gary. jakoś przekuleję powyżej 4000 i jest git teraz 4 i akcja od nowa. dodam że na gazie jest ok ciągnie że szok.
Aha i jak przekręcam stacyjkę w 2 położenie to słychać jakieś buczenie z pod maski (może to jest istotne). czasami obroty jak falują potrafi nawet zgasnąć.
Wymieniłem świece i dalej to samo. Co może być przyczyną tego zjawiska.

Ostatnio edytowano 10 grudnia 2007, 23:13 przez tigwelder, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2007, 23:25 
Pierwsze kroki

Wydaje mi sie ze w tym wypadku z cala pewnoscia to pompa paliwa ktora nie trzyma odpowiedniego cisnienia lub filtr paliwa... Stawiam ogolnie na pompe.

**** 1998 BMW E38 728i****

Tytuł: pojechałem dzisiaj do gazownika
PostNapisane: 6 grudnia 2007, 23:12 
Forumowicz

Moje BMW: E34 525 Touring 92r
Kod silnika: M50TUB25 LPG/SEK
pojechałem dzisiaj do kolesia, zna się trochę na mechanice i co koleś stwierdził że słychać jakiś "pusty dźwięk" przy gazowaniu. tzn jak dodaje gazu to słychać tak jakby zasysał lewe powietrze. Nie mogliśmy dokładnie zlokalizować miejsca ale słychać tak jakby od strony kolektora dolotowego gdzieś od spodu, a że ten silnik duży i wszystko wokół niego też to nie idzie dojrzeć gdzie te lewe powietrze łapie. Może ktoś miał już taki przypadek?!

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, 00:27 
Pierwsze kroki

Sprawdź przewód od przepływomierza taka gumowa rura musisz ją dokładnie obejrzeć czy nie posiada żadnych szczelin.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1