BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 21:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] drgania
PostNapisane: 13 grudnia 2007, 20:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
witam,

najpierw walczylem z niskimi obrotami silnika mam nzdzieje że juz po zawodach bo od dwóch dni jest ok po zmianie mapy na gazie, silnik pracuje idealnie na benzynie i gazie

ale mam chyba nowy problem który zaczął sie pojawiac op ok 8000 km jak kupiłem auto teraz mam ok 10000 przejechane mianowicie

czuć drgania podczas jazdy i delikatnie na postuju równiez na kierownicy, podczas jazdy to się nasila dośc znacnie jest to wrażenie szarpania/drgania wydaje mi sie jakby przenoszone było z kół, dlatego wczoraj byłem ponownie wywazyc koła- tym razem pełen profes i moze tyklo 30% odważników na ołach pozostało

podpoiedzcie koledzy co może byc powodem tych drgań zaczyna mnie to osłabiać dodam skrzynia auomat i X-drive

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2007, 20:59 
Pierwsze kroki

jak drgania na postoju , to wina moze stoi po stronie zawieszenia (poduchy) silnika, koła nia mają nic do rzeczy

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2007, 21:22 
Częsty bywalec

czy jeżeli byłaby to któras z poduszek to czy podczas jazdy 120-160 km/h mocno by te drgania się nasilały??

mam wrażenie jakby te drgania gdzies z przodu były przenoszone, podczas jazdy mocno czuc na kierownicy i praktycznie w całym aucie np fotel

Tytuł:
PostNapisane: 14 grudnia 2007, 19:30 
Pierwsze kroki

kiedys jak miałem malucha i odkrecił(poluzował) mi się rozrusznik występowały identyczne objawy, u ciebie moze nie koniecznie to ale coś koło tego

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 09:17 
Częsty bywalec

czytałem coś o łozysku na wale czy to będa takie objawy?

czy to może byc przypadkiem wina skrzyni lub skrzyni rozdzielczej czego najbardziej się obawiam

postaram się zostawić auto wtym samym warsztacie gdzie poradzili sobie z obrotami silnika zobaczymy??

P.S. mogę polecić ten warsztat naprawdę goście wiedza co robią Toruń firma "JARKPOL" ul. Szosa Lubicka 139 po dawnym serwisie Forda

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1