BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] immobiliser
PostNapisane: 1 marca 2008, 18:20 
Pierwsze kroki

mam problem z uruchomieniem bmw318tds, nie kręci rozrusznik a poza tym pompa paliwa też nie działa. Komp wykazał ,,zły kluczyk,, wiec najprawdopodobniej immobiliser padł lub kluczyk. Można to jakoś sprawdzić lub pominąć?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 22:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E28 E24 E36 F07
Kod silnika: V8
pomoze Ci synchronzacja ews, opcja dostepna jest w CS, lub pozostaje wizyta w aso.

Tytuł: Re: immobiliser
PostNapisane: 1 marca 2008, 23:12 
Forumowicz

Moje BMW: jest Del Sol i e90
RAMBO1981 napisał(a):
mam problem z uruchomieniem bmw318tds, nie kręci rozrusznik a poza tym pompa paliwa też nie działa. Komp wykazał ,,zły kluczyk,, wiec najprawdopodobniej immobiliser padł lub kluczyk. Można to jakoś sprawdzić lub pominąć?

jestes nowy :22: a moze wpisales sie bo chcesz komus fure rabnac ???i do innych nie pisac na takie zeczy poczatkujace zlodziejaszki ucza sie na takich forach a pozniej bedzie skradziono mi auto z pod domu albo komuss...

PostNapisane: 2 marca 2008, 19:55 
Forumowicz

cool_wicia napisał(a):
RAMBO1981 napisał(a):

jestes nowy :22: a moze wpisales sie bo chcesz komus fure rabnac ???i do innych nie pisac na takie zeczy poczatkujace zlodziejaszki ucza sie na takich forach a pozniej bedzie skradziono mi auto z pod domu albo komuss...

racja :ok:
a od 318tds to wara :shoot:

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2008, 20:23 
Zacna persona forum

tak odrazu zamknąc go ! i pała w potylice :) :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 19:18 
Pierwsze kroki

RZECZY PISZE SIE PRZEZ ,,RZ,, :cool: TAK TAK CHCE SIĘ TARGNĄĆ NA TWOJA FURE I PRZEŁOŻYĆ SOBIE TWÓJ IMMOBILISER :P NAPISZ GDZIE PARKUJESZ... CO TO SYNCHRONIZACJA EWS? WIEM JUZ ŻĘ MAM PRAWDOPODOBNIE ROZKODOWANY KLUCZYK. CZY KTOŚ WIE JAK WPROWADZIĆ NA NOWO KOD? ZNALAZŁEM OPIS JAK TO ZROBIĆ W PRZYPADKU GDY PRZY KLUCZYKU JEST ZAMYKANIE DRZWI ALE JA MAM OSOBNO PILOTA I TAKIEGO OPISU NIGDZIE NIE MOGĘ ZNALEŻĆ A WIEM ŻĘ TO JEST MOŻLIWE..............

PostNapisane: 3 marca 2008, 19:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
RAMBO1981 napisał(a):
nie kręci rozrusznik a poza tym pompa paliwa też nie działa.

Jak immobilizer nie działa to rozrusznik napewno kręci.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 19:45 
Pierwsze kroki

JESTEŚ PEWIEN? WIEC CO MOGŁO SIĘ STAĆ. KOMP? BO POZOSTAŁE ZABEZPIECZENIA SĄ OK.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 20:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Wiesz co, mylę się, teraz sobie przypomniałem, rozrusznik nie zakręci, sorry :/ pomyliłem się.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: jest Del Sol i e90
nadal twierdze ze to nie miejsce na tego typu tematy :31:
prosze o zamkniecie tematu .porozmawiac mozna o wszystkim ale nie o obejsciu zabezpieczen i iinnych rzeczach umozliwiajacych dostanie sie do auta badz odjechania wezcie to pod uwage!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 23:03 
Specjalista

Cytuj:
nadal twierdze ze to nie miejsce na tego typu tematy

A niby dlaczego.....masz jakieś realne pomysły na rozwiązanie tego typu usterki....bo ja nie.

RAMBO1981,
Cytuj:

Pominąć nie tak łatwo a sprawdzać już nie ma co....zostało już sprawdzone.
Fabrycznego immobilisera nie ugryziesz w żaden sposób. Są fachowcy, którzy potrafią ogarnąć ten temat, ale usługa kosztuje i jest za nadto ryzykowna utratą auta. Czasem podejmują się rozwiązania problemu i nic z tego nie wychodzi. Proponowałbym unikać tego typu rozwiązań.

Kluczyk utracił kod i w żaden sposób go nie zaprogramujesz.....możesz tego dokonać jedynie w ASO. Czasem konieczna jest wymiana modułu EWS, aby móc zaprogramować nowy klucz (kod). Nowy moduł EWS to koszt rzędu 350-450 zł plus zaprogramowanie kluczyka 150 zł co w sumie nie powinno przekroczyć kwoty 600 zł
Powinni Ci to zrobić na miejscu, ewentualnie w ciągu jednego dnia, jeśli mają nawał robót.

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 18:14 
Pierwsze kroki

WSZYSTKO JASNE. NIESTETY POTRZEBNY JEST NOWY MODUł EWS A KOSZT TO 770 Zł I MOżLIWE żE KLUCZYK RóWNIEż JEST DO WYMIANY BO MOżE NIE WSPółPRACOWAć Z NOWYM EWS WIęC TYSIąC RACZEJ NIE STARCZY :kwasny: IMMOBILISER MOżNA OMINąć ALE TO TEż KOSZT OKOłO 400PLN I NIE WIADOMO Z JAKIM REZULTATEM. SZCZEOłY BENDę ZNAł W WTOREK I MAJA SPRAWDZIć CZY DA SIę COś ZAOSZCZęDZIC... GDZIE MOGę KUPIć TO TANIEJ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1