BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Pomocy!!!Zablokowany centralny zamek
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 21:29 
Forumowicz

Sprawa wygląda tak:
Mam zamkniete wszystkie drzwi i bagażnik tylko maskę mam otwartą.
Zamek nie reaguje na kluczyk z obu stron,alarm także nie otwiera centralnego.Czy jest jakiś sposób aby ja otworzyć.Pomocy auto stoi na ulicy.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 21:49 
Pierwsze kroki

kolego a jak tam z aku??? Może to jest przyczyna???
Jeżeli padł akumulator a maskę masz otwartą to podłącz inną baterie i zobacz czy się otworzy.

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 21:52 
Forumowicz

Aku jest ok.Radzono mi abym rozładował aku a potem ponownie naładował.Nie wiem czy to dobra droga. :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 22:07 
Pierwsze kroki

no nie wiem jaka może być przyczyna, w instrukcji napisali, że w przypadku usterki elektrycznej każde drzwi można otworzyć kluczykiem.

To może odłącz aku i wtedy kluczyk zadziała???

Jeżeli to nie zadziała przyjdzie ci sprowadzić jakiegoś specjalistę od otwierania aut.

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 22:11 
Forumowicz

Na kluczyk nie reaguje z obu stron,to jest w tym najdziwniejsze.W srodku mam rozkręcona konsole srodkowa,tam sa kable masy 3 lub 4 przykręcone sruba po lewej stronie lewarka biegów.Mam tą srube wykręconą.
Czy ma to wpływ na działanie centralnego???

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2008, 23:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Spróbuj odłączyć akumulator na jakiś czas (kilka minut) i po podłączeniu spróbuj ponownie otworzyć kluczykiem poprzez zamki w drzwiach lub w bagażniku
Powinno pomóc :super:

Tytuł:
PostNapisane: 20 stycznia 2008, 18:49 
Forumowicz

Problem rozwiazany. Zablokowany był na drzwiach kierowcy przycisk od zamykania.On blokował centralnego.Nic nie pomogło rozłanczanie aku,ani kluczyk w zamku.Wybiłem szybę to było najszybsze i najtańsze. :ok:
Dzięki za próbę pomocy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, 11:38 
Pierwsze kroki

Trochę szkoda twojej szyby ale jak nie było innego wyjścia to co zrobić :zalamany:

Swoją drogą jestem ciekawy jak to się stało, możesz opisać jak doszło do zabolokowania tego przycisku???

Tytuł: Skoda Szyby !!!
PostNapisane: 23 stycznia 2008, 15:40 
Troszke Dziwny Sposób No Oszczędzanie . Ja W Swojej E-36 Mam Przymocowany Do Podwozia Kawałek Drutu W Kształcie Litery L . Jak Kiedyś Zatrzasnełem Kluczyki To Mi Pomogło ! I Nie Musiałem Wybic Szybe. jak Chcesz Wiedziec Jak Otworzyc e-36 Nie Wybijając Szyby To To Moje gg 2607009 . Pozdro !!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, 16:22 
Poszukaj zanim zapytasz

Podpinam się pod temat.
Wczoraj zamknąłem sobie pięknie moją E34 z pilota i niestety rano już nie otworzyłem.
Dopiero kluczykiem ale tylko te drzwi od kierowcy, reszte ręcznie. Tak jakby nie było prądu, alarm się zalancza z pilota i wyłącza. Szukałem jakiegoś bezpiecznika na kablu od akumulatora ale niestety nie ma. Może głupie pytanie ale nie wiem jeszcze jak zdjąć tylną kanapę co ją trzyma :(

[ Dodano: 23 Styczeń 2008, 18:45 ]
Jakoś uporałem się z kanapą dostałem się do tego modułu, wyjąłem go z obudowy i gdy palcem zewre te jedną (nie wiem co to jest nawinięte z drutem jakby elektromagnes) to zamki sie zamyka a drugą otwiera, niby działa ale dlaczego z kluczyka ani z pilota nie :zly:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1