BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 05:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] paląca lampka wtrysku 318 tds
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:44 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52
Witam, czy ktoś spotkał się kiedyś z takim problemem. Po wymianie końcówek wtryskiwaczy zapala mi się żułta lampka od wtrysku.
dodam jeszcze że zapala się ona przy 1000-1500 obr/min przy wolnym dodawaniu gazu, na większych obrotach gaśnie.
Założyłem drugi wtryskiwacz sterujący (używany) tak samo.
Czy to wina wtrysku sterującego czy czegoś innego.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:01 
Zacna persona forum

hej własnie przerabiam ten temat w silniku 2.500 u mnie to samo raz gasnie raz sie zapala ktoś mi kiedys doradził żeby dobrze odpowietrzyc układ ale ja dopiero w sobote z tym bede walczył a ta kontrolka jest tylko i wyłącznie od wtrysku sterującego

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:04 
Pierwsze kroki

a jakie paliwko zalałes? umnie w 2,4td tez nieraz mryga, a takie mryganie oznacza wode w filtrze paliwa, ale nie zawsze to pomaga i nie dokonca daje sie to wyeliminowac... poczekajmy moze ktos cos wiecej powie na ten temat...

[ Dodano: 24 Styczeń 2008, 21:07 ]
kazio1919 napisał(a):
hej własnie przerabiam ten temat w silniku 2.500 u mnie to samo raz gasnie raz sie zapala ktoś mi kiedys doradził żeby dobrze odpowietrzyc układ ale ja dopiero w sobote z tym bede walczył a ta kontrolka jest tylko i wyłącznie od wtrysku sterującego

moze cos w tym jest bo mi zaciagała powietrze gdzies przy filtrze, 2tyd temu wymieniłem filtr i narazie sie nie zapala a i powietrza nie ciagnie.

SPECIAL GARAGE
Obrazek
Moje autko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=12880

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:15 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52
Mi powiedział mechanik że to wtrysk sterujący bo tak wyszło mu na kompie, wymieniłem ten wtrysk na inny (używany) i to samo. POdejżewam jeśli to był by wtrysk to by się cały czas świeciła. Wtryskiwacz rozbierałem kilka razy, jak troche zwiększyłem ciśnienie to było lepiej, żadzej się zapalała.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:26 
Zacna persona forum

umnie wtryskiwacz sterujący zaczyna przeciekac ale nie paliła sie lampka , wczoraj przysłali mi wtryskiwacz naprawiony i nic nie leci ale ta kontrolka raz sie zapali raz zgasnie niemam czasu bo bym to zaraz naprawił filtr paliwa nowy gosciu który mi naprawiał wtrysk mówi żeby go odpowietrzyc w sobote zobacze co jest jak ktos sie z tym upora to niech da znac

[ Dodano: 25 Styczeń 2008, 20:05 ]
moja bunia ma chyba jakis kontakt z internetem i tym forum ponieważ dzisiaj kontrolka przestała mrygac w tym momęcie zgłupiałem ale jeżeli komus mruga do proponuje a) zresetowac komputer b) odpowietrzyc wtryski c) troche przykatowac auto czyli vmax i próba przyspieszenia jeżeli te czynniki nie pomogą to wymiana wtrysku sterującego dodam że sprawny wtryskiwacz na mierniku daje ok 100 ale jaka wartosc to niepamietam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1